Всеки град на земята е уникален, но някои са толкова

...
Всеки град на земята е уникален, но някои са толкова
Коментари Харесай

Къде се намира градът, в който не може да умреш

Всеки град на земята е неповторим, само че някои са толкоз необикновени, че ни е мъчно да повярваме, че съществуват. Вижте някои от най-странните градове на нашата планета и ги сложете в листата с дестинациите.
Градът, в който не може да умреш



Град Longyearbyen, Свалбард, е едно от най-северните селища в света и място, където публично не можете да умрете. В града има гробище, само че не е употребявано от 70 години.

Причината за това е мразовитият климат, който предотвратява разлагането на мъртвите тела и ги прави привлекателна за дивите животни. Хората, които евентуално ще умрат скоро, се транспортират до континентална Норвегия със аероплан.

Градът, който се намира в две страни



Градовете, споделяни сред две страни, са по-често събитие, в сравнение с бихте могли да помислите и по тази причина това не е нещо извънредно. Бусинген е немски ексклав в Швейцария. Икономически е част от Швейцария, само че административно е част от Германия.

Това е единственият немски град с швейцарски франк като съществена валута.

Има и два пощенски кода: швейцарски и немски.

Гражданите употребяват швейцарски и немски телефонни номера.

ФК Бусинген е единственият немски тим, който играе в швейцарското състезание.

Най-адски град



Щатът Мичиган в Съединени американски щати е мястото, където можете да намерите пъкълът (Hell – от англ., бел.ред). Произходът на името е нерешителен, само че жителите на града са щастливи да поддържат своя пъклен облик.

Туристите си вършат фотоси с табелата " Добре пристигнали в пъкъла ", а локалният магазин за сувенири продава гаранционни документи за 1 кв. инч от земята в Ада за 6.66 $.

Китайски австрийски град



Китайците са известни с това, че вършат реплики на всичко – в това число на цели градове. За да имат късмет да пътуват, без да напущат страната, те вземат решение да възстановят австрийското село Халщат.

Първо те построяват църквата, последвана от улици, които наподобяват тъкмо като истинските. Между другото, недвижимите парцели в китайския Халщат са по-скъпи, в сравнение с в австрийското село.

Последният свободен град



Slab City е град в Калифорния, обитаем най-вече с мигранти, пенсионери и такива, които нямат къде да отидат.

Хората тук живеят в ремаркета и спонтанни колиби без течаща вода, електричество и адреси. Тук няма публични услуги, само че и няма налози и наеми. Всичко това звучи като доста неловко, само че част от тези, които са били тук, споделят, че в действителност е доста прелестно място.

Пещерен град



Матмата в южната част на Тунис е град, цялостен с доста берберски подземни жилища, които към момента са населявани. През 70-те години тук са издигнати къщи, само че доста от хората избират да живеят в обичайните си домове.

Феновете на Star Wars ще разпознаят това място като дом на Люк Скайуокър.

Градът под един покрив



Целият град Уитие, Аляска, се намира в постройка на 14 равнища на някогашен боен обект. Тук също са всички магазини, полицейски сектор, болница и черква.

Целта е била спестовност на отопление, защото времето тук е студено и прохладно съвсем през цялата година. Градското население наброява единствено 220 души.

Най-синият град



Стените, вратите и даже стълбите на красивия град Чефахоен в Мароко са в разнообразни нюанси на синьото.

Една доктрина гласи, че те са били боядисани от евреи, които живеят тук, а синьото е заветен цвят за тях. Сега евреите от дълго време са изчезнали, само че традицията остава.

Извънземното градче



През 1947 година НЛО се разрушава наоколо до град Розуел, Ню Мексико. Това дали е истина към момента е предмет на спор, само че Розуел стана всеобщо прочут като " Извънземният град ".

Тук се провеждат фестивали, които се отнасят за извънземните и даже локалните McDonald's са украсени с изображения на хуманоиди.

Град в намерено море



Neft Daşları, или Oil Rocks, е промишлен град в Азербайджан. Намира се на железни платформи в намерено море, над петролно поле.

Градът няма поданици. Около 2 000 души идват да работят тук на смени за няколко месеца.

Град в канара



Град Setenil de las Bodegas в Испания притегля туристи от целия свят - евентуално тъй като е вграден в голяма базалтова канара.

Има улици, където можете да видите скали, висящи над главите, вместо небето. Дори да ви се коства, че те са на път да паднат, се държат към този момент в продължение на епохи.

Град, където мъртвите превъзхождат живите



Град Колма, Калифорния, е дом на 17 гробища. Мъртвите тук са хиляда на един гражданин. Това се дължи на обстоятелството, че управляващите вземат решение да реалокират всички гробища от близкия Сан Франциско и всички тела са пренесени тук.

Населението на града се е състояло единствено от гробари, цветари и мемориални дейци, само че през 80-те години на предишния век са почнали да се заселват и хора с други специалности. Мотото на града през днешния ден е " Страхотно е да бъдеш жив в Колма! "

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР