Всеки го е правил - когато разберете, че човекът срещу

...
Всеки го е правил - когато разберете, че човекът срещу
Коментари Харесай

4 начина да спорите ефективно

Всеки го е правил - когато разберете, че индивидът против вас е на друго мнение, ставате недоверчив, държите се нападателно или пък отбранително, спирате да слушате и просто подготвяте идващия си ход. Авторката Мегън Фелпс-Роупър обаче дава четири скъпи насоки, с които да бъдете по-ефективни в връзката си с хора с друга позиция.

Не мислете, че ви мислят злото

Да приемете, че някой има неприятни планове към вас е сигурен метод, че няма да се опитате да разберете за какво той има несъмнено мнение по някакъв въпрос. Забравяте, че и те са хора като вас, че зад всяко тяхно деяние или мнение стоят някакви прекарвания, за които вие не подозирате. Помислете си, че е противоположното - индивидът отсреща е на ваша страна или най-малко не е против вас. Тогава разногласието ви ще е по-конструктивен.

Задавайте въпроси

Въпросите оказват помощ да разберете точките, по които сте на друго мнение. Това е значимо, с цел да може да разберете какви са претекстовете на индивида против вас и да му визиите по-ясни и съответни причини във ваша изгода. Въпросите са значими и за нещо друго - с тях показвате на събеседника си, че го чувате и желаете да го разберете. Представете си себе си в сходна обстановка - в случай че някой се поинтересува от вашето мнение или това по какъв начин се чувствате, мигновено ще започнете да го гледате с други очи.

 Снимка 321781

Запазете успокоение

Ще ви би трябвало малко подготовка и самообладание, с цел да го постигнете, изключително в случай че спорите по изключително значима за вас тематика. Просто би трябвало да останете с ясното схващане, че не би трябвало да достигате до спор и да не позволявате на напрежението да ескалира. Начин да извършите това е да промените тематиката.

Обяснете позицията си

Може да наподобява явно, само че постоянно, когато имаме вяра мощно в нещо, ни се коства, че на всички би трябвало да им е пределно ясно за какво. Че не е нужно да пазиме и разясняваме мнението си, тъй като то е пределно ясно и че в случай че някой не го схваща, това си е техен проблем. Всички сме израснали и възпитани по друг метод, повлияли са ни разнообразни фактори и не може да чакаме останалите да ни схванат, без да поставим изпитание за това.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР