Всеки фен на Mercedes-Benz и BMW е уверен в това,

...
Всеки фен на Mercedes-Benz и BMW е уверен в това,
Коментари Харесай

Mercedes-Benz срещу BMW: кои са по-добрите автомобили втора ръка?

Всеки почитател на Mercedes-Benz и BMW е убеден в това, че неговият автомобил, спадащ към една от двете марки (или този, за който мечтае), е най-хубавият на планетата, най-надеждният и най-безпроблемният. Безброй са сходните словесни борби сред почитателите, някои от които са завършвали и с ръкопашни битки.

Да постави точка в този разногласието се заемат аналитиците на съветската компания CarPrice, която търгува с използвани коли. През ръцете на специалистите на компанията са минали над 15 000 използвани автомобила, с цел да бъдат уместно оценени. Прегледани са били 8518 автомобила Mercedes-Benz и 8631 автомобила BMW от разнообразни модели и години на произвеждане.

Всеки автомобил е оценен по над 500 параметъра. След което данните са били систематизирани, всеки автомобил е получил избран брой звезди по четири параметъра: „ Купе”, „ Салон”, „ Техническо състояние” и „ Съпътстващи фактори”. Максималният брой звезди за всеки автомобил е 20, което значи, че положението му е идеално.

Обобщените данни демонстрират, че по първите три параметъра (максимален бал 15) моделите на Mercedes-Benz са събрали бал 11, до момента в който съперникът BMW „ само” 10,91. Експертите означават, че в моделите на BMW по-добре се съхранява купето, до момента в който при моделите на Mercedes-Benz се регистрира по-добро техническо положение.

Но анализът надалеч не стопира дотук. По-интересно е при съпоставката на съответни модели. В една от категориите са съпоставени Mercedes-Benz ML, преименуван на GLE през 2015 година Срещу него е бил подложен BMW X5, като и двата модела са съпоставени подкатегории 3-5 и 5-10 години. И в двете победител е излязъл моделът от Щутгарт.

Едно от предизвестията на експертите е, че покупката на първокласен използван автомобил постоянно се свежда до лотария – или ще имаш шанс, или няма да имаш подобен.

Реванш баварците взимат в бизнес класа, където един против различен се изправят Серия 5 и E-Class в подкатегория 3-5 години. Тук баварският седан взима задатък с бал от 13,11 против 12,57. Ситуацията се повторя при параленост на двата съперника, само че от предходното потомство (2009 – 2013 г.): тук Серия 5 събира бал от 12,28, до момента в който E-Class 11,65.

Направено е съпоставяне, естествено, и на най-луксозните модели на двата съперника: Серия 7 и S-Class на възраст 3-5 години. Тук G11/G12 събира бал 13,25, до момента в който S-класата (W222, С217) остава втора с бал 12,99.

Тенденцията се обръща при предходните генерации на двата модела. Тук S-Class (W221) е първа с бал 11,56, до момента в който Серия 7 (F01, F02, F04) реализира бал 11,10.

Daimler и BMW ще изместят Tesla от водачеството на пазара на електрически автомобили

ГоляМ(5) кеф. Тестваме BMW M5, М4 и М2 на „ Серес” (тест драйв)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР