Всеки един треньор има свои разбирания за футбола и дисциплината

...
Всеки един треньор има свои разбирания за футбола и дисциплината
Коментари Харесай

Странните забрани, на които са подложени футболистите

Всеки един треньор има свои разбирания за футбола и дисциплината в тима. Много именити наставници са забранявали дефинира неща на своите футболисти, а тази публикация ще ви срещнем с едни от най-ярките забрани на треньори като Фърги, Моуриньо, Арсен Венгер и Джовани Трапатони.

Обувките
Легендарният управител на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън ненавижда цветните бутонки. През февруари 2010 година Фърги изпраща писмо до всеки един футболист от школата на “червените дяволи”, в което написа: “Стига с тези цветни бутонки. Черни и единствено черни. Докато не влезете в мъжкия отбор”.

“Марс”

Преди да поеме Арсенал, Арсен Венгер забрани цигарите и бирите преди мач. Напълно разбираемо. Това, което французинът не разрешава още, е консумирането на “Марс”. Блокчетата от шоколад и карамел били неразрешени на футболистите на Арсенал. Ако Венгер бе треньор на Наполи по времето на Марадона (спонсор на тима е “Марс”), експертът щеше да си има съществени проблеми.

Гъби

Когато беше селекционер на ЕЙРЕ, Джовани Трапатони забрани на футболистите си да употребяват гъби в деня преди мач, тъй като се усвояват мъчно от стомаха.

Секс

По време на Световното състезание през 2014 година селекционерът на Бразилия Луиш Фелипе Сколари забрани на футболистите си да вършат “акробатични пози” по време на секс, с цел да не получат травма.

Слушалки

Александър Цорнигер забрани на футболистите си в Щутгарт да носят прекомерно огромни слушалки за музика. Обяснението му е повече от ясно: “Нелепо е футболист, висок 1,70, да носи слушалки с размера на главата му”.

Лов на Покемони

Жозе Моуриньо също попада в тази ранглиста на забрани от страна на треньорите. Моу забрани на играчите си в Манчестър Юнайтед да ловят Покемони със своя смарт телефон.

Татуировки и дълги коси

Като селекционер на Аржентина Даниел Пасарела забрани на футболистите си да носят дълги коси и да имат татуировки.

Карти

Наставникът на Интер Лучано Спалети ненавижда играта на карти. Наставникът не разрешава на футболистите си да се забавляват по този метод още от времето, когато бе ментор на Рома.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР