"Всеки един сигнал се проверява, в това мога да ви

...
"Всеки един сигнал се проверява, в това мога да ви
Коментари Харесай

Младен Маринов за апартаментите на властта: Всичко се проверява


"Всеки един сигнал се ревизира, в това мога да ви уверя. С прокуратурата работим взаимно и резултатите са забележими ". Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов по отношение на скадала с жилищата на властта.

"Законът за противопоставяне на корупцията е от една година. Хиляди на брой са декларациите, които се заявяват. Всичко се ревизира и все още. Работим доста добре с новата организация. Те нямат полицейски пълномощия, което значи, че ние би трябвало да имаме доста добра съгласуваност с тях. В разследване на тази съгласуваност виждате доста сполучливи образци ", разяснява още той в студиото на "Здравей, България ".

По думите му КПКОНПИ има пълномощия да проверява и министри. "Прокуратурата също може да проверява. При всеки сигнал се прави инспекция. В случая, това което излиза в медиите е сигнал. От практиката съм привикнал да изчакваме да свършат инспекциите, тъй като в случай че се работи с внушения – това не работи добре за никого. Ако има нарушаване – всеки ще си понесе отговороността”, сподели още Маринов.

Относно предложенията за нов закон за противопоставяне на корупцията, Маринов съобщи: ”КСНС е консултативен орган при президента. Аз като министър на вътрешните работи не мога да лишавам пълномощия на Народното събрание, защото законите се одобряват там. Моето персонално мнение е, че в случай че един закон е работил сполучливо една година, то това не значи че е неприятен. Ако има потребност – може да се направи корекция. Не е добра процедура при всеки проблем да пристъпваме към смяна на закона, тъй като хората се объркват”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР