Всеки един политик в България, независимо на какъв пост е,

...
Всеки един политик в България, независимо на какъв пост е,
Коментари Харесай

За импийчмънт на Румен Радев заговори Сабрутев от ПП

„ Всеки един политик в България, без значение на какъв пост е, би трябвало да знае, че във всеки един миг може да бъде свален, в случай че не извършва функционалностите, за които е назначен “, съобщи депутатът от Политическа партия Венко Сабрутев пред Нова нюз по адрес на Румен Радев.

По думите на Сабрутев България има опит със събаряне на държавно управление, само че не и с отстраняването на президенти и кметове. „ Ако той продължава да бъде разединител на нацията, а не обединител, в случай че продължава да играе на равнище партии, на равнище ползи, а не на равнище сливане на нацията, то съгласно мен няма различен излаз с изключение на инициирането на процедура по импийчмънт “, уточни Сабрутев.

По отношение на прекосяването на пристанище „ Росенец “ в ръцете на страната той разяснява: „ България си върна още една външна граница. Това се случи предходната седмица в Народното събрание. Защо в този момент? Истината е, че януари месец тази година Народно събрание взе аналогично решение,което задължи служебния кабинет в едномесечен период, след съвещания с Европейската комисия, тази концесия да бъде прекъсната ”.  

По думите му тя не е преференциална за страната ни: „ България няма безусловно никакъв надзор върху това какви танкери, какви количества горива, петрол, влизат у нас. Ние не желаеме национализация, желаеме да си върнем границата, не желаем тази сериозна инфраструктура да стартира да работи за България ", акцентира още той.

На въпрос дали има заплаха рафинерията да апелира това решение, той добави: „ Има европейска инструкция, има решение на Народното събрание, даже да бъде обжалвано, то няма по какъв начин да бъде анулирано. Да върнеш държавна благосъстоятелност на страната е народен интерес, само че да защитаваш ползите на част на съветска компания, това към този момент е корпоративен интерес “. Така Сабрутев разяснява изявлението на президента Румен Радев, че решението е вследствие на корпоративни апетити или спешен пиар. Той подчера, че единственото нефтено пристанище на България е отдадено на цената на няколко магазина в мола.

„ Президентът би трябвало да излезе от ролята си на черна станция и да влезе в ролята си, дадена от конституцията - обединител на нацията. Разбираме, че му е доста мъчно да одобри обстоятелството, че той към този момент няма еднолично ръководство на страната “, сподели Венко Сабрутев.

„ Само за две седмици постоянното държавно управление създаде държавен бюджет. Нещо, което за 10 месеца служебния кабинет не направи. От дупка в размер на милиарди 200 милиона, наследена от служебния кабинет, постоянното държавно управление на учен Денков изкара страната на плюс 200 милиона “, разяснява той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР