Всеки един от нас в даден момент ще срещне вируса.

...
Всеки един от нас в даден момент ще срещне вируса.
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова: Грешно схващане е хората да изчакват първо да се ваксинират другите

Всеки един от нас в даден миг ще срещне вируса. Въпросът е дали в този миг ще бъде ваксиниран и дали ще бъде предпазен от инфекцията. Това съобщи пред Българска национална телевизия доктор Гергана Николова.

Тя прикани хората да си слагат ваксина в този момент против COVID-19, а да не отсрочват за по-късен миг. Според доктор Николова хората изчакват " да се имунизират другите ", което е неправилно разбиране, даже при групов имунитет.
рулетка всякога, когато излезем на улицата неимунизирани " alt= " Д-р Гергана Николова: Играем съветска рулетка всякога, когато излезем на улицата неимунизирани " class= " image wp-post-image no-display appear lazyload " dsrc= " https://i1.actualno.com/actualno_2013/upload/news/2021/06/09/0454712001623209818_1606237_144x110.webp " > Д-р Гергана Николова: Играем съветска рулетка всякога, когато излезем на улицата неимунизирани
" Страхът от имунизациите въздейства съществено на ниските равнища на имунизиране у нас. Многото диалози на тематика дали има или няма вирус, до каква степен с...

Според проф. Светлана Велизарова, която също беше посетител в студиото, разяснява, че ниският ритъм на имунизация се дължи на неналичието на разяснителна акция. Това по думите ѝ в общи линии е политически въпрос. Трябва да се изясни, че няма различен метод, с изключение на имунизацията. Тя изрази оптимизъм поради скритата заболеваемост - сред 1,8 млн. и 2,5 млн. българи са се срещали с ковид, към които се прибавят и хората с сложена ваксина.

По думите на проф. Велизарова делта разновидността визира главно младежи, измежду които няма таргетирана акция за имунизиране.

Прочетете още по тематиката:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР