Всеки един от нас иска да има хубави домати, с

...
Всеки един от нас иска да има хубави домати, с
Коментари Харесай

С тази домашна тор доматите ще са много по-вкусни и сладки

Всеки един от нас желае да има хубави домати, с които да обогати трапезата си. В всекидневието ни се постанова да използваме разнообразни типове торове. Най-разпространеният е пилешкият, който се продава. За страдание той обаче не е толкоз потребен и сполучлив за растенията, защото в него има останки от хормони на растежа и други химически детайли. В резултата на това доматите стават доста по-вкусни.

Необходими съставки:
 Как да си създадем домакински тор за градината Как да си създадем домакински тор за градината
Няма нищо по-хубаво от това сами да си отглеждате храната и да се радвате на плодовете си. Като всяко нещо и градината ви се нуждае от...

•  Вода – 2,5 л.

•   Мая – 100 гр.

•   Захар – 0,5 кг.

Изсипете водата в огромен съд и прибавете захарта. Маята я разтворете в топла вода и изчакайте малко. Добавете я към останалата примес. Оставете разтвора да ферментира за няколко дни. След това го разтворете с вода.

Използвайте 10 литра вода за 150 мл от разтвора. Доматите ви ще станат повече от вкусни и сочни.
 Домашен тор - за здрави, вкусни и огромни домати без химикали Домашен тор - за здрави, вкусни и огромни домати без химикали
Според агротехническите стандарти за естествен напредък доматите се нуждаят от азотно-фосфорни формулировки с добавка на магнезий и калций...

Хубаво е да се редуват естествените торове. Отварата от коприва съдържа доста азот, калий и желязо. Приготвянето на тор от коприва е елементарно и бързо. Напълнете 2/3 от кофата с растението, а по-късно залейте с вода до ръба. Покрийте с похлупак и изчакайте към 10 дни. Оставете сместа да ферментира на топло място.

След това вземете 1 литър от този тор и го разредете в 10 литра вода. На всеки корен се поставят към 1-2 литра от сместа.  Този тор е добре да се употребява най-вече 2 пъти месечно.

Друг вид за тор е дървесната пепел. Тя е подобаваща и за краставиците, само че е доста хубава за доматите, тъй като е богата на калций, магнезий, желязо и други потребни субстанции.

В 10 литра вода се разтваря 1 чаша пепел и по този начин се поливат корените на растенията. За листно поливане можете да разтворите 300 грама.

Сода бикарбонат ще ви помогне да поучите по-вкусни и сладки домати. За задачата разтворете 1-2 лъжички в един литър вода. Разбъркайте добре използвайте сместа като спрей.
 Магическата ТОР за сладки и розови домати, по която всички градинари луднаха Магическата ТОР за сладки и розови домати, по която всички градинари луднаха
Градинарите са наясно с това, че вкусни и розови домати не се отглеждат толкоз елементарно. Ако желаете вашият труд да ви се отплати, добре е...

В процеса на развъждане на доматите не би трябвало да забравяте и за компоста и мулчирането. Всички тези грижи, дружно с торенето, ще ви разрешат да се радвате на пресни домати чак до октомври. Можете и да ги употребявате за консервиране и по този начин да имате за целия зимен интервал. Опитайте и се убедете сами, че естествените торове са доста по-подходящи от купените, а срокът на деяние е същия, като при тези от агро аптека, само че са доста по-щадящи за самите растения и за вас и фамилията ви.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР