Всеки един от хората в служебния кабинет има солидна биография

...
Всеки един от хората в служебния кабинет има солидна биография
Коментари Харесай

Кристиян Вигенин: Служебният кабинет е много силен експертно

Всеки един от хората в служебния кабинет има солидна биография и той е доста мощен експертно, разяснява Кристиян Вигенин в предаването " Лице в лице ".

" Виждаме хора, които са свързани политически и с лявото, и с дясното, и непартийни фигури. Това е увещание на партиите, че предстоят нови избори и може да сме в сходна обстановка ", добави той.

По думите му след идващите избори би трябвало да се направи един доста по-сериозен опит за разговор и за основаване на държавно управление на смяната, каквото съгласно него е и служебното.

" От Българска социалистическа партия чакаме служебното държавно управление да се ангажира с ограничения за здравната рецесия, за финансовите проблеми, да се опита да стартира развой на обзор на всички въпроси, които възникваха последните години към ръководството на ГЕРБ ", уточни Кристиян Вигенин.

Той разяснява и работата Комисията по проверка, като означи, че е бил изтърван фокуса. " Останахме с усещането, че ревизираме няколко съмнителни предприемачи. Всъщност главата на октопода се назовава Бойко Борисов и неговото име някак изчезна последните дни, в които заседава тази комисия ", изясни Вигенин.

" Българска социалистическа партия продължава да стои на позицията си, че сегашният основен прокурор не извършва дилемите си дейно и има потребност от промяна ", добави той.

" Ние не бяхме демократична страна, бяхме страна ръководена от един човек. Мисля, че пристигна и краят на ГЕРБ, тяхното самотно престояване в 45-ия парламент ще бъде още по-самотно и изолирано в идващия парламент ", сподели още Кристиян Вигенин.

Според него Янаки Стоилов - избран за министър на правораздаването в служебното държавно управление, е консенсусна фигура в самата Българска социалистическа партия, има и сериозен престиж на открито, както и сериозен политически опит през последните 30 години.

" Това е знак, че стоим зад президента и тези опити да се вбива чеп сред нас са безпочвени ", разяснява Вигенин.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР