Всеки един любител на пътешествията знае, че във всяка държава

...
Всеки един любител на пътешествията знае, че във всяка държава
Коментари Харесай

Странни забрани по света, които са изключително абсурдни

Всеки един фен на пътешествията знае, че във всяка страна полезностите и етичните правила са доста разнообразни. И преди всяко пътешестване се опитваме да прочетем оптимално доста за мястото, на което отиваме и за метода, по който хората там възприемат света.

Рядко обаче някой се сеща да прочете какви са локалните закони, а се оказва, че това е освен належащо, само че даже и наложително. Ето за какво през днешния ден сме решили да ви представим някои забрани по света, които в действителност звучат повече от неуместно, само че пък за сметка на това са факт.

През 2002 година гръцкото държавно управление не разрешава да се играят компютърни игри на обществени места като да вземем за пример интернет кафета. Това води до глобяването на клиент, който е играл на такова място. Разбира се, никой няма да ни санкции, в случай че си играем компютърни игри у дома, само че това е неразрешено на публични места.

 Странни забрани по света, които са извънредно неуместни

Преди няколко години пък иранското държавно управление не разрешава част от „ западните “ прически, по-специално конски опашки и такива с избръснати страни. Властите даже разгласяват азбучник с илюстрации на позволените прически.

 Странни забрани по света, които са извънредно неуместни Снимка: Dmitry Zvolskiy

Министърът на вътрешните работи на Малайзия пък е забранил носенето на жълти облекла. Нарушаването на този закон се санкционира с 1185 $, а повода са протестиращи с жълти жилетки, борещи се за обективна система.

 Странни забрани по света, които са извънредно неуместни

В Швеция не можете да танцувате на улицата без публично позволение, за което да кандидатствате в специфична институция. Дори най-малкото потупване на крайници, с цел да следвате ритъма на музиката, е нелегално.

 Странни забрани по света, които са извънредно неуместни Снимка: RODNAE Productions from Pexels

Закон, влезнал в действие от 2009 година в Бразилия забранява солариумите в страната. Той включва потребление, импорт, наемане и продажба на съоръжение за неестествен загар. Мярката е взета след проучване на доста научни данни, които потвърждават заплахата от UV-лъчението за хората. Смята се, че предизвиква рак.

 Странни забрани по света, които са извънредно неуместни

Вижте още:

 

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР