Всеки един футболен отбор има нужда от голмайстор, за да

...
Всеки един футболен отбор има нужда от голмайстор, за да
Коментари Харесай

Суперкупата и Стоичков - онзи червен картон и куп голове

Всеки един футболен тим има потребност от голмайстор, с цел да печели. Ако приказваме за " Барселона " на тази позиция са заставали единствено най-хубавите играчи. А в случай че приказваме за " Барселона " в мачовете за Суперкупата на Испания, имената са 2 - Христо Стоичков и Лионел Меси.

Въпреки че Камата игра за последно с фланелката на каталунците през 1998 година, той продължава да е един от най-опасните футболисти в конкуренцията за един от най-важните титли в Испания.

Стоичков има 6 попадения в 10 мача за Суперкупата. Това го слага на трето място в голмайсторската ранглиста на шампионата.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Неговото име участва в статистиките на финалите от 1990, 1991, 1992, 1993, 1994 и 1996 година В три от четирите случай (без 1993 г.), в които българската легенда вкарва, тимът му печели Суперкупата на страната.

Той не съумява да означи през 1990 година Няма и доста време за гол, защото получава червен картон в 41-ата минута. Това е оня станал именит миг, в който Камата настава съдията, изгонил секунди преди този момент треньора на " Барселона " Йохан Кройф.



Както и през 1991 година, когато се появява в 62-ата минута на мястото на Хулио Салинас.

Следващите мачове на Стоичков в борба за трофея непроменяемо приключват с негово попадение.

През 1992 година той праща топката във вратата на " Атлетико " Мадрид във втория мач от финала, а каталунците печелят с общ резултат 5:2.



Финалът през 1993 година е с горчив привкус, защото, макар попадението на Камата във вратата на " безконечния зложелател " " Реал " Мадрид в първия мач, " Барса " губи с общ резултат 2:4.

1994 година е паметна за Стоичков освен поради лудото Американско лято с националния отбор. В двата мача за Суперкупата на Испания през август, той вкарва 3 гола (1 в първия и 2 във втория мач) на " Сарагоса ", които са от сериозно значение за успеха с 6:5 и следващия трофей.



За последно българската звезда играе в мач за Суперкупата на Испания през 1996 година Той бележи във вратата на " Атлетико " Мадрид във втория мач. Това попадение се оказва шампионско, тъй като точно то " печели " трофея за " Барса " (общ резултат 6:5).

Стоичков сигурно е горделив от тези свои попадения. И несъмнено се радва, когато гледа към върха на голмайсторската ранглиста. А там стои друга емблематична фигура за " Барса " - Лионел Меси. Аржентинецът има 13 попадения в 18 мача, а през днешния ден (9 януари) против " Атлетико " Мадрид може и да ги усили.

На второ място в класацията е легендата на " Реал " Мадрид Раул със 7 гола в 12 мача.

Полуфиналната среща сред " Барселона " и " Атлетико " Мадрид от шампионата за Суперкупата на Испания може да гледате директно по bTV Action на 9 януари от 21:00 ч.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР