Всеки един човек, дори и много да обича работата си

...
Всеки един човек, дори и много да обича работата си
Коментари Харесай

Малки съвети, за да се чувствате добре на работа

Всеки един човек, даже и доста да обича работата си и тя да му приляга, изпитва моменти, в които му е доста мъчно да се надигне от леглото сутринта и да отиде на работа. Просто е непостижимо! А и има ужасни дни, които са толкоз натоварващи или пък извънредно скучни. И двете варианти не са за предпочитане. Но по какъв начин да намерим баланс и да се усещаме добре на работа? Това е нужно, тъй като прекарваме доста време в офиса и би трябвало да сме уравновесени и да вършим работата си. Ще ви дадем няколко дребни съвета, с които ще се почувствате доста по-добре.

Облечете се с облекла, в които се чувствате добре

Може да си мислите, че това няма значение, само че не е по този начин. Ако облечете облекла, в които се чувствате привлекателни, ще имате самочувствие през целия ден. Не се тормозете да сложите и по-цветни облекла. Така настроението ви и на другите към вас ще се приповдигне. Не обличайте облекла, които са ви прекомерно тесни и не смеете да мръднете с тях.

Намерете ария, която ви стимулира

Сутринта, още до момента в който отивате на работа, си пуснете зареждаща ви музика, която ще ви стимулира през целия ден и ще ви даде сили да влезете в офиса с усмивка. А за денем си подгответе плейлиста с още музика!

Правете си дребни почивки

Стоенето 4 часа пред компютъра без никакво ставане не е добра концепция. Правете си леки паузи понякога, в които говорите с сътрудниците, взимате чист въздух, неща, които ще ви ободрят и ще ви създадат по-продуктивни.

Обядвайте с сътрудниците си

Яденето пред компютъра всеки ден не е нещо, което би трябвало да ви става табиет. Добре е на обяд да излизате, да създавате контакти и да поддържате връзка с сътрудниците си.


Подредете бюрото си по прелестен за вас метод

Бюрото ви е вашият втори дом, защото на него прекарвате по 8 часа всеки ден. Ето за какво е добре да го украсите по метод, по който ще ви е прелестно да сте на него. Можете да сложите цветя, всевъзможни украшения и ваши персонални движимости и сувенири със сантиментална стойност.

Научете се по какъв начин да разпределяте работата си вкъши и на работа

Не се колебайте да помолите брачна половинка си да напазарува, в случай че това ще отнеме доста време за вас или да помолите сътрудник да ви помогне за значима задача, с която не сте сигурни дали ще се справите сами.

Не пренасяйте работата си у дома

Веднъж, щом се върнете у дома, забравете за работа. Каквото сте свършили, свършили!



Бъдете положителни

Да, бъдете положителни на работа към всичко и всички. Така ще създадете една приятна и по-лека за работа атмосфера.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР