Всеки е свободен сам да взема решение за своето здраве,

...
Всеки е свободен сам да взема решение за своето здраве,
Коментари Харесай

Радев: Ваксините са единствената защита срещу коронавируса

Всеки е свободен самичък да взема решение за своето здраве, само че имунизациите са единствената отбрана, с която разполагаме сега, и това се удостоверява от всички статистики на постъпили в болница и на умряли. Потвърждава се и от страните, които напреднаха с имунизацията и към този момент се отварят за пълностоен обществено-икономически живот. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Перник в отговор на въпрос за преодоляване на разпространяването на коронавирусa у нас.

Държавният глава съобщи, че ограничения се подхващат всекидневно и прикани всеки като част от обществото да вземе свободно своето решение с отговорност към себе си и близките. „ Ние няма да принуждаваме никой да се имунизира, само че пунктове за ваксинация има на всички места, тъй че мислете за себе си и за своите близки “, апелира Румен Радев.

В отговор на въпрос за високите цени на електричеството и газа президентът Радев съобщи, че казусът е общоевропейски, а страната ни е единствената, която има преимуществото битовите консуматори да не са на свободния пазар, а са на контролирания. „ Ние би трябвало да въведем такива механизми, че от новата година, когато регулаторът ще трансформира цените, да защитим оптимално българските жители и върху това се работи “, съобщи президентът. Той дефинира като предвидлив ход на служебното държавно управление посредством препоръчаната актуализация на бюджета да се разшири обсегът на енергийно бедните и да се увеличи цената на обезщетенията, които хората към този момент получават.

По мотив механизмите по отношение на бизнеса президентът уточни, че са нужни бързи и безапелационни ограничения и по тази причина е инициирал през вчерашния ден среща с всички наранени страни. „ Без разговор няма по какъв начин да се случи. Вчера се чуха доста положителни оферти, обединихме се към явен консенсус, че би трябвало да защитим по най-хубавия метод ползите на българските жители и на бизнеса с акцент върху дребни и междинни предприятия. Така че чакам в най-скоро време да бъдат взети всички вероятни решения в границите на закона “, заяви Румен Радев и акцентира, че обстановката е комплицирана и поради обстоятелството, че служебното държавно управление не може да трансформира закони, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР