Всеки е ставал свидетел на различни истории и легенди, разказвани

...
Всеки е ставал свидетел на различни истории и легенди, разказвани
Коментари Харесай

Топ 5 на най-зловещите места в България

Всеки е ставал очевидец на разнообразни истории и митове, разказвани край лагерните огньове. Въпреки че някой от тях са изключително злокобни и карат човек да настръхне, те постоянно са част от вечерните събирания,

Всяка просвета има такива истории и митове без значение в коя част на света се намира. Именно посредством тях се оформя фолклора и традициите – от уста на уста.

В България също има такива истории за злокобни места, будещи любознание и боязън. Тези митове са към момента живи и обратно на многочислените изследвания и проучвания, до ден сегашен са забулени в тайнственост.

1. Местността „ Седлото “ в Странджа
През 1981 година в горите на Странджа планина е открита мистериозна карта от животинска необработена кожа, а върху нея имало неразбираеми знаци. Смята се, че старинният чертеж е турски, благосъстоятелност на известния в региона иманяр Мустафа.

Според очевидци, иманярят дал картата на самата Людмила Живкова. По това време тя била ръководител на Комитета за просвета.

Мустафа твърди, че картата изобразява място в местността "Седлото ", сред странджанските върхове Голямо и Малко Градище. Там е заровена египетската богиня-котка Бастет.

Според слуховете, Живкова била толкоз привлечена от историята, че даже прибрала картата в персоналния си сейф. Последвали договаряния с разнообразни учени и археолози, само че множеството от тях били скептични.

Приближените на Людмила Живкова занесли картата на Ванга. Тогава чули следните думи: „ Много, доста от дълго време пристигнали по вода хора от Египет.

Те били високи и стройни, с черни коси, носели маски на лицата си и били облечени с нещо сходно на нашите кукери.” Пророчицата била уверена, че картата сочи място, на което има гроб на жена, държаща скиптър от извънземна материя.



2. Прокълнатата къща в село Мусачево
Мусачево се намира на 20-ина километра от София. В селото има къща, която е прокълната съгласно мнозина.

Въпреки че коства единствено 1 лев към днешна дата, никой не желае да я купи. Според някои от локалните под нея е ситуирано турско гробище, а съгласно други – заровено прокълнато богатство. Каквото и да има под постройката всички са единомислещи, че носи гибел на своите домакините.

Семейството, построило къщата преди години, е умряло мистериозно. Същата орис сполетява и идващите притежатели на парцела. Купува го трето семейство, което също не оцелява. След този случай никой повече не се осмелява да купи този парцел.



3. Царичина
Царичина е село, което притегля вниманието върху себе си още през 1990 година. Именно тогава започват секрети разкопки, инициирани от Българската войска.

Причината е изказванието на Елисавета Логинова, прочут екстрасенс, че с нея споделят извънземни. Те ѝ разкриват, че в Царичина е закопано първото създание, обитавало Земята. В последна сметка разкопаната дупка е капсулирана и никой не споделя какво е открито вътре.

Жителите на селото споделят, че това място е източник на странна и необяснима до днешния ден сила.



4. Шишенци
Шишенци е селце, ситуирано наоколо до Видин. Към сегашния миг локалното население включва 100-ина души.

Почти всички от тях са със сини очи. Те описват една и съща страшна история, от която сигурно ще настръхнете.

„ Всяка вечер тук се чуват странни гласове – мъжки, женски и на дребни деца… Стане ли 21:00 часа, всички се заключваме по домовете, тъй като ни е боязън “, споделят живущите там.

'

5. Дяволският мост
Всички сме чували за Дяволския мост, някои от нас са го виждали на фотоси, а трети са имали шанса да му се насладят и онлайн. Той фактически е доста хубав и мъчно може да си представим, че е дело на човешка ръка.

Днес селото наоколо до моста, Дядовци, е изцяло изоставено. То е населявано единствено от празните къщи, някои от които са като че ли напуснати преди малко. Хората от региона настояват, че това място е забулено от необикновени митове и случки.

Една от тях споделя за българска мома от село Дядовци, която отишла на моста, с цел да постави завършек на живота си и по този метод да се избави от преследващите я турци. Когато турците стигнали моста обаче, пред очите им се изправил самият демон.

Конниците, изплашени до гибел, хукнали в противоположната посока, а момата била избавена.

Според друга легенда, преди доста години сватбари от друго близко село потеглили към Шишенци. По пътя обаче били избити от татарите. На това място останали единствено гласовете им, които бродят и до днес…

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР