Всеки е гледал Попай и знае историята за моряка. Героят,

...
Всеки е гледал Попай и знае историята за моряка. Героят,
Коментари Харесай

Селото на Попай моряка

Всеки е гледал Попай и знае историята за моряка. Героят, прочут и като Желязната ръка, придобива неимоверна мощ единствено с една съставна част - спанак.

Той може и да е фиктивен воин, само че има напълно същинско село. То е построено през 1979-1980 година, с цел да послужи за снимачна площадка на едноименния филм, основан по карикатурите на Елзи Сегар. Днес селото е основна атракция в Малта, която не би трябвало да пропускате, когато сте на острова.
 / iStock/Getty Images
Когато Дисни и Парамаунт вземат решение да снимат игрален филм за героя се впускат в шеметно търсене на подобаващ...терен. Намират го в северозападния завършек на средиземноморския остров Малта - Анкор Бей.
 / iStock/Getty Images-->
Построяват измисленото село, 19 достоверни дървени здания, каквито ги разказва основателят на комикса Елзи Крислър Сегар. Дават му името Сладък парадайс. Около постройките даже е построен и вълнолом, който да ги защищава от високите морски талази.
 / iStock/Getty Images
Снимките на кино лентата не престават 7 месеца, реакциите на публиката са спорни въпреки в основната роля да е известният артист Робин Уилямс. Селото обаче се трансформира в обожавано място - е като дребна приказка посред действителността - цветни къщички, идиличен бряг, слънце.
 / iStock/Getty Images
Близо 40 години след фотосите на кино лентата, селото продължава да е живо и е отворено целогодишно за гости. На място се оферират разнородни атракции - разходка с лодка, водни атракциони, плаж, море… Най-големите запалянковци даже могат да се облекат като герои от кино лентата.
 / iStock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР