Всеки е чувал за теорията за съществуване на паралелни вселени.

...
Всеки е чувал за теорията за съществуване на паралелни вселени.
Коментари Харесай

Известен писател получава писма от паралелна вселена

Всеки е чувал за теорията за битие на паралелни вселени. Някои са скептични към нея. Но има хора, чиято убеденост в съществуването на паралелна галактика не може да бъде разтърсена, тъй като в миг, когато два свята се пресичат, те се оказват в самия център на пресичането. Един от тях е съветският публицист Евгений Петров, известният съавтор на „ Дванадесетте стола “ и „ Златният телец “.
Снимка: Wikipedia  Известен публицист получава писма от паралелна галактика

Писателят има доста извънредно занимание: той събира пощенски пликове, получени отвън рамките на Русия. Попълва сбирката си посредством елементарен и доста ефикасен способ за приемане на писма от всяка страна във всяка част на света. Петров, който приказва няколко непознати езика, изпраща писмо до определената страна, като преди този момент измисля града, адреса и името на получателя. Когато написа текста на писмото, писателят дава цялостна независимост на въображението си и разказва забавни измислени от него житейски обстановки. След 2-3 месеца писмото се връща, украсено с голям брой печати и марки на пощенските управляващи на непознати страни с неизменимата записка „ адресът е погрешен “.

Но с писмото до и от Нова Зеландия се случва странна история. През април 1939 година, като изобретил както нормално града (Hydebirdville), адреса (St. Reitbeach St.) и получатела (Merrill Ojin Weasley), Петров изпраща писмо със следното наличие: " Скъпа Мерил! Новината за гибелта на чичо Пит ме шокира. Съчувствам на вашата тъга. Дръж се. Надявам се, че Ингрид се оправя добре. Целунете щерка ви от мен, тя евентуално към този момент е пораснала доста. Ваш другар Юджийн ".

През август същата година Петров изважда писмо от пощенската кутия със наследник щемпел от новозеландската пощенска работа. Вместо упования плик с нормалния надпис " Адресът е погрешен ", то намира чист плик, адресиран непосредствено до него. Подателят е Merrill Ogin Weasley, 7 Reithbeach, Hydebirdville, Нова Зеландия - т.е. писмото идва от измисления от писателя адрес и персона. А отговорът е: „ Скъпи Юджийн! Прав си, гибелта на чичо Пит беше ужасяващ потрес за нашето семейство. Затова ще ми простите за забавянето с отговора. Ингрид се оправя добре. Двата дни, които прекарахте с нас, ние ги помним като един от най-хубавите дни в живота ни. Мечето, което донесохте от Русия и подарихте на Глория, в този момент е обичаната ѝ играчка. Тази есен Глория ще бъде във втори клас. С почитание, Мерил Уизли ".

Онемелият Петров в началото взема решение, че непознатата новозеландка, откакто е получила необичайно писмо, също е решила да се пошегува. Но след писмото от плика писателят изважда фотография, на която участва и самият той до чужд мъж. На гърба на фотографията е изписана датата 10/09/1938.

Евгени Петров прелестно си спомня този ден от предходната година. Тогава, откакто плува в морето, той се разболява от тежка пневмония и е откаран в болничното заведение. Лекарят предизвестява околните, че пациентът има доста дребен късмет да оцелее. Така че в този ден не може и дума да става за Нова Зеландия или някакво престояване там.

Шокираният Петров изпраща второ писмо до Хайдебирдвил, с цел да разбере какво е това: съвпадане? Мистика? Шега? Но Втората международна война стартира и всичко друго остава на назад във времето.

На 2 юли 1942 година в Ростовска област е свален самолетът, с който фронтовият сътрудник на вестник „ Правда “ Евгений Петров се връща от Севастопол в Москва. Почти незабавно след неговата гибел на московския адрес на писателя идва друго писмо от новозеландския Hydebirdville. “Скъпи Юджийн! Сигурно сте объркали нещо. Онзи ден в действителност плувахте, само че не в Черно море, а в езерото. Водата беше студена и доста се притеснявахме за теб. Но ти сподели, че не аз, новозеландецът, би трябвало да изучавам един руснак по какъв начин да се опасява от студа. И добави, че ти е било съдено да умреш не от студа, а при самолетна злополука. Ето за какво, апелирам ви откровено: летете допустимо минимум. Ваша Мерил Уизли ".

През 2012 година въз основа на тази история е сниман филмът „ Плик “ с американския артист Кевин Спейси в основната роля.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР