Всеки е чувал за ползите от лимона за имунитета от

...
Всеки е чувал за ползите от лимона за имунитета от
Коментари Харесай

Опции за използване на лимон в ежедневието, за които не сте знаели

Всеки е чувал за изгодите от лимона за имунитета от ранна детска възраст

Но малко хора знаят, че може да се употребява при решаването на доста ежедневни проблеми.

Предлагаме на вашето внимание 11 метода за потребление на лимон в семейството.

  1. Любимата дъска за рязане мирише на какво ли не? Това не е изненадващо, изключително в случай че обичате да готвите риба, лук, чесън или други вкусни храни. Половин лимон ще помогне да се отървете от неприятните миризми и ще удължи живота на този кухненски предмет. Достатъчно е усърдно да избършете дъската с него и всички миризми ще изчезнат. Лимоновият сок от опаковка също има тези свойства.
  2. Не доста хора знаят, че лимоновият сок има дезинфекционни и антибактериални свойства. Благодарение на лимона можете да измиете добре зеленчуци и плодове, а деликатният мирис на лимон ще бъде прелестен бонус. За този способ за вас е потребно да имате спрей бутилка: изсипете прясно изцеден лимонен сок в съд и напръскайте върху зеленчуците.
  3. Една от най-големите мистерии на готвенето е марулята. Как да я запазим по-дълго свежа? Вземаме листа от маруля и ги слагаме в купа със студена вода, след което изстискваме сока от половин лимон. Слагаме всичко това в хладилника, след час ги изваждаме и изсушаваме.
  4. Опитвали ли сте се в миналото да освежите дъха си с лимонен сок? За това са подобаващи прясно изцеден лимонен сок и сок от бутилка. Моля, обърнете внимание, че сокът не би трябвало да се съхранява в устата дълго време, с цел да не се повреди зъбния гланц. Трябва да изпиете сока (което ще ви помогне да удължите свежестта на дишането) или да го изплюете след няколко минути.
  5. Много домакини през зимата поставят портокали в стаите, от които стърчат карамфил.По същия метод можете да извършите освежител за шкафа. Просто поставете карамфила в обеления лимон и го сложете в шкафа. Лимонът ще изсъхне с времето, оставяйки гальовен и прелестен мирис.
  6. Не сте удовлетворени от сивите алуминиеви предмети и детайли във вашата кухня? Можете да добавите искра в интериора благодарение на половин лимон.
  7. Да се ​​отървете от петна по облеклата ще помогне една чаша лимонен сок, който би трябвало да се излее в пералнята по време на пране. Нещата ще придобият прелестен мирис и няма да има диря от петна. За огромни петна е подобаваща сода, смесена с лимонен сок в съответствие 50/50. В този случай нанесете разтвора върху петното преди измиване.
  8. В допълнение към своите дезинфекционни свойства, лимонът прави чудеса и при разчистване на грапави повърхности. След разтриване на сирене (и други лепкави продукти) остава набег върху рендето в кухнята. Един лимон ще ви помогне да се отървете от него.
  9. Лимонът ще бъде отличен асистент в почистването на ваната. Смесвайки лимонен сок с вода и оцет, вие създавате отличен инструмент за битка с водните и варовиковите отлагания, петна от наслойка и останки от сапун.
  10. Невероятно ефикасен е лимона в козметологията. След авансово накисване на памучна поставка с лимонен сок, нанесете я при зачервяване или акне. Можете да превърнете лимона в прелестен скраб. Във всеки случай си коства да обърнете внимание на обстоятелството, че не е целесъобразно да прилагате лимонен сок върху повредена кожа.
  11. Известно е, че доста инсекти са чувствителни към остри миризми. Разпръсквайки лимонен сок в ъглите, пукнатините и около первазите, можете да сте сигурни, че няма да ви тормозят паяци, мравки, бълхи и даже хлебарки. За по-голяма сигурност можете да добавите сока от този плод във водата, с която възнамерявате да измиете пода.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР