Всеки е чувал, че котката има девет живота. Явно идеята

...
Всеки е чувал, че котката има девет живота. Явно идеята
Коментари Харесай

Защо казваме, че котката има девет живота?

Всеки е чувал, че котката има девет живота. Явно концепцията е, че котаците имат невероятната дарба да се приземяват на крайници , а не по тил. Тези невероятни създания имат способността да се извърнат по време на своя полет и да разперят лапите си, сходно на крила, приземявайки се невредими.
 ThinkStock/Getty Images
За връх на оживяла котка, която е паднала от доста високо, се сочи котарак, който е паднал от 46-ти етаж на небостъргач в Съединени американски щати.

В реалност изразът идва още от Древен Египет , където на котките оказвали почести като на богове . По това време хората в действителност вярвали, че котките могат да се връщат девет пъти в животи. Цифрата девет била свещена за тях, тъй като три пъти съдържа три, а три било свещено число още от най-стари времена. Никой не може да каже за какво хората му придавали изключително значение, само че вярването е годно и през днешния ден.
 ThinkStock/Getty Images-->

И въпреки всичко деветте котешки живота си остават единствено легенда. В турската и арабската просвета се твърди, че котките имат шест живота , а в гръцката и немската те са със седем. Ние възприемаме британското вярване, което цитира 9-те живота на котките, а то в действителност е написано от Шекспир.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР