Всеки две от три жени са имали поне веднъж в

...
Всеки две от три жени са имали поне веднъж в
Коментари Харесай

За деликатните проблеми и деликатните решения

Всеки две от три дами са имали най-малко един път в живота си неприятната среща с някой тип интимно неразположение. И в случай че би трябвало да сме още по-точни  -  те от дълго време са признати за естествена част от живота ни. За страдание.

Но има по какъв начин дейно да се погрижите за тялото си, с цел да заобиколите конфликта с дискомфорта и постоянно да бъдете такава, каквато сте - прелестна, естествена, усмихната. Нека първо развенчаем няколко мита…
Мит #1: Може да получите вагинална зараза по време на секс Може би най-важното, за което би трябвало да сте наясно по отношение на този тип инфекции, е, че те доста, доста рядко се предават при сексуален акт. Важно е да знаете още, че всички ние имаме бактерии в тялото си и има голям брой фактори, заради които се стига до тяхното прекалено размножаване. За благополучие обаче, сексът не е една от тях.

Мит #2: Вагиналното течение е сигнал за зараза Това не е правилно. Във влагалището на дамата нормално се образува течение, което може да бъде с друго количество и консистенция, преди, по време, както и след естествения менструален цикъл. По-сериозно внимание би трябвало да се обърне единствено тогава, когато цветът, консистенцията и мирисът му се трансформират, както и в случай че се появи сърбеж или неспокойствие.
Мит #3: Вагиналните инфекции се лекуват с препарати против гъбички Истината е, че в здравото влагалище има разнородни микроорганизми, които се намират в баланс, а той от своя страна поддържа естественото равнище на рH. Когато по някаква причина салдото е нарушен, се основават условия за развиване на гъбички (гъбична инфекция), само че също и за превес на „ неприятните " бактерии над „ положителните " (бактериална инфекция). А препаратите против гъбички не са подобаващи против бактерии. 

Решенията на казуса:


Стъпка 1. Поддържайте вярна интимна хигиена!
Правилната интимна хигиена не е прекомерна. Ако прекалявате с измиването и почистването на интимната област, можете да доведете до противоположен резултат - нарушен баланс на вагиналната микрофлора. Отделно, вярната интимна хигиена изключва елементарния сапун и душ гел. И те, сходно на вагиналните душове, нарушават естествената киселинност и рН салдото. Затова доверявайте се единствено на профилирани артикули с обезпечен генезис и съставки, които обезпечават специфична отбрана за едно особено място. Такъв е да вземем за пример Beliema® съкровен гел - той е основан взаимно с гинеколози. Уникалната му формула съдържа пребиотици Bioecolia® и антимикробен сътрудник, които стопират растежа на гъбички и бактерии, облекчават сърбежа и възвръщат pH салдото. 
Стъпка 2.  Ако въпреки всичко усещате раздразнение, сърбеж, противен аромат, течение - първите признаци на вагинална зараза са налице. Изберете Beliema® Effect вагинални таблетки – с жизнеспособни лактобацили acidophilus и млечна киселина. Прецизната композиция е създадена по този начин, че да оказва помощ в първите дни на инфекцията като възвръща рН салдото и по този начин възстановява естествената имунна отбрана. 
Стъпка 3.  Важно! Винаги се консултирайте с доктор, когато установите признаци на бактериална или гъбична зараза. Вашият гинеколог ще назначи нужните проучвания, с цел да откри типа на инфекцията и да ви предпише най-ефективното лекуване.
Още за серията Белиема - четете тук.


Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР