Всеки, дори и най-опитният готвач, може да има кулинарна злополука,

...
Всеки, дори и най-опитният готвач, може да има кулинарна злополука,
Коментари Харесай

Тайната за почистване на изгорял тиган със сода за хляб

Всеки, даже и най-опитният готвач, може да има кулинарна акцидент, след което той ще търси поддръжка и отговори на въпроса по какъв начин да почисти мощно изгорелия тиган. Дори и най-тежко потърпевшия тиган може да бъде избавен, като се употребяват някои потвърдени във времето препоръки и елементарни трикове. Независимо дали употребявате чугунен, алуминиев или керамичен тиган, всеки един от тях може да бъде изцяло измит и да замязя на чисто nov. 
Ако сте готвили в уюта на дома си, е доста евентуално да нямате на разположение професионални и мощни почистващи препарати, само че това не е проблем. Методите, които са потвърдени и евентуално към момента се употребяват от нашите баби и баби и дядовци, могат да оказват помощ. 
 Чаша с вода, сол и оцет ще отнеме отрицателната сила от вкъщи ви Чаша с вода, сол и оцет ще отнеме отрицателната сила от вкъщи ви
Домашен трик с чаша, вода, сол и оцет ще ви избави от отрицателната сила в дома ви. Ще бъдете сюрпризирани от резултата.  Има моме...
Почистване със сода за самун
Това е един от най-използваните и вършещи чудесна работа способи - сода за самун и водороден прекис - две елементарни субстанции, които можете да си купите в локален магазин (както и в аптека). Този способ може да се употребява и в случай че желаете да почистите дъното на тигана.
Един от разновидностите за разчистване на изгореното изпод е потреблението на сода за самун. За да се справите с казуса и с цел да не се постанова да изхвърлите тигана в боклука, изсипете 6 чаени лъжички от този прахуляк в купата и налейте 1.4 чаша водороден прекис - коства си да запомните, че водородният прекис губи свойствата си с течение на времето. За най-хубав резултат и затова по-чист тиган, използвайте новоотворена бутилка. Разбъркайте добре наличието на купата, до момента в който получите консистенцията на паста. След това го разпределете отмерено на дъното на тигана и изчакайте към 10 минути.
В взаимозависимост от типа на покритието, употребявано в тигана, то е повече или по-малко стабилно на драскотини. Особено би трябвало да се внимава с тефлонови или керамични съдове. Трябва да отмиете пастата доста деликатно, благодарение на мека гъба да вземем за пример или парче плат от остаряла дреха. Използването на всевъзможен тип телчета и други драскащи съоръжения е безусловно неразрешено.
 Лесен и сполучлив метод да се отървете от неприятния мирис Лесен и сполучлив метод да се отървете от неприятния мирис
Oбикнoвeнaтa coдa зa самун мoжe дa имa тeрaпeвтични пoлзи зa някoи здрaвocлoвни прoблeмa, cпoрeд лeкaри във Вeликoбритaния. Бритaнcки e...
Като съвет: въпреки всичко е добре да бъдете по-внимателни, с цел да не стигате до такива крайни обстановки. Така или другояче обаче, никои не е застрахован от сходно нещо. Дори да ви се случи, към този момент знаете по какъв начин да постъпите.
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР