Всеки десети европейски избирател е убеден поддръжник на крайнодесните партии,

...
Всеки десети европейски избирател е убеден поддръжник на крайнодесните партии,
Коментари Харесай

Всеки десети европеец е твърдо крайно десен

Всеки десети европейски гласоподавател е уверен покровител на крайнодесните партии, съгласно изследване на 12 страни от Европейски Съюз, оповестено в петък преди парламентарните избори през май, оповестява ДПА.

Проучването, извършено от организация за онлайн изследвания YouGov от името на немската фондация " Бертелсман ", откри, че 10,3 на 100 от гласоподавателите се разпознават позитивно с популистки или извънредно десни партии.

Проучването открива, че 6,2% позитивно се разпознават с радикалната левица и 4,4% с Зелена партия. Но извънредно десните партии също имат и най-високите негативни стойности, като 52,8% отхвърлиха радикалните десни, малко над 52,2%, които в никакъв случай не биха дали своят вот за радикалната левица.

" Популистките партии съумяха да основат постоянна изборна база в относително къс интервал от време. Но техните по едно и също време високи полезности на отменяне демонстрират и какъв брой рисково би било за други партии да имитират популистките партии ", разяснява Робърт Веркамп, създател на проучването.

Като цяло анкетата открива доста по-високи негативни, в сравнение с позитивни стойности, което допуска, че множеството жители на Европейски Съюз ще гласоподават срещу, вместо да заявяват себе си за някакво съответно политическо придвижване.

Като цяло, едвам 6,3% от интервюираните декларират, че имат позитивна политическа еднаквост, до момента в който 48,8% показват партия, за която " в никакъв случай " не биха могли да гласоподават.

От позитивна позиция, изследването открива интерес към изборите в Европейски Съюз през май, като 68% от интервюираните споделят, че ще вземат присъединяване. В Германия тази цифра е 73%.

" Много жители към този момент не избират партия, а гласоподават против тези партии, които те най-силно отхвърлят ", добавя Веркамп.

Проучването открива, че 50,7% отхвърлят демократичните партии, 47,8% отхвърлят Християндемократите или консерваторите, 47% в никакъв случай не биха дали своят вот за Зелените, а 42% отхвърлят социалдемократите или социалистите.

Изследването твърди, че хората са най-възприемчиви към рисковите партии, когато усещат, че техните възгледи не са показани от мейнстрийм.

" Бертелсман " тества тази концепция посредством показване на платформи на партиите на участниците в изборите за Европейски Съюз.

Тези, които не могат да намерят обща основа с платформите, е по-вероятно да разгласят поддръжка за популистка партия, даже и да не са го създали в преди този момент. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР