Всеки десети човек в европейския регион на СЗО ще бъде

...
Всеки десети човек в европейския регион на СЗО ще бъде
Коментари Харесай

Всеки десети човек в европейския регион на СЗО ще бъде заразен с COVID-19 до края на тази седмица

Всеки десети човек в европейския район на СЗО ще бъде инфектиран с COVID-19 до края на тази седмица. Това съобщи районният шеф на организацията Ханс Клюге на брифинг.

" Миналия месец предупредихме, че до началото на 2022 година може да бъдат изгубени още половин милион живота, в случай че не предприемем незабавни дейности ", сподели той. " Мина месец и още 120 000 души починаха, а районът прибави още 10 милиона случая на COVID-19. До края на тази седмица всеки десети човек в европейския район ще бъде инфектиран с COVID-19, което ще бъде доказано с лабораторни проби "

С наближаването на края на годината и сезона на отпуските записаните смъртни случаи, дължащи се на COVID-19, са достигнали високо равнище от към 4100 смъртни случая дневно, което е два пъти повече от 2100 смъртни случая дневно в края на септември 2021 година, сподели той. Само преди две седмици общият брой на записаните смъртни случаи от COVID-19 в 53 страни в района надвиши 1,5 милиона.

" Процентът на записаните случаи се е нараснал във всички възрастови групи, като най-високият % е във възрастовата група от 5 до 14 години ", изясни Клюге.

Подобрената вентилация и потреблението на маски би трябвало да бъдат стандарт във всички начални учебни заведения като част от безвредната образователна среда, като в същото време се заобикаля затварянето на учебни заведения и отдалеченото образование, съобщи районният шеф.

" Ваксинирането на децата би трябвало да се разисква и преглежда на национално равнище ", добави Клюге.

Той акцентира, че наложителните ограничения никога не би трябвало да способстват за увеличение на общественото неравноправие в достъпа до здравни и обществени услуги. Клюге напомни също по този начин, че при въвеждането на ограничаващи ограничения е належащо да се поставят грижи за психологичното здраве на хората и да се предотвратява домашно принуждение.

Той съобщи още, че наложителните ваксини би трябвало да бъдат " безусловно последна мярка и да се ползват, единствено когато са изчерпани всички други вероятни разновидности за възстановяване на имунизациите ". Отбелязвайки, че в някои случаи наложителните ваксини са нараснали приема, Клюге сподели, че би трябвало да се вземе поради и резултатът, който наложителните ваксини могат да имат върху " публичното доверие: това, което е задоволително в едно общество и общественост, може да бъде неефективно и недопустимо в друго ".

Европейският район на СЗО включва 53 страни и територии и няколко от тях са в Централна Азия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР