Всеки десети автомобил, продаден през 2022 г., е оборудван с

...
Всеки десети автомобил, продаден през 2022 г., е оборудван с
Коментари Харесай

Делът на електрическите автомобили в световните продажби достигна почти 10%

Всеки десети автомобил, продаден през 2022 година, е оборудван с електрически мотор. Това оповестява „ Уолстрий джърнал “, като се базира на предварителни калкулации на няколко аналитични компании по едно и също време.

По данни на LMC Automotive и EV-Volumes.com, през предходната година в света са продадени към 7,8 млн. електрическия автомобил, което е с 68% повече спрямо 2021 година В същото време съгласно LMC световните продажби на коли до края на 2022 година са 80,6 млн. Така делът на напълно електрическите коли в международните продажби е 9,67%.

В Европа делът на електрическите коли към този момент е достигнал 11% от миналогодишните продажби, а в Китай - 19%. В Съединени американски щати пазарният дял на новите електрически транспортни средства е доста по-скромен - 5,8%. Но спрямо 2021 година този индикатор се е нараснал с 81,25%.

И най-после, продажбите на електрически транспортни средства нарастват на фона на спадащите общи продажби. Например VW е съумял да продаде 8,3 милиона автомобила през предходната година, което е със 7% по-малко от 2021 година Но продажбите на електрически транспортни средства на немския тръст са се нараснали с 26%. BMW, Ford и Mercedes-Benz регистрират спад в общите продажби, до момента в който продажбите на електрическите им коли са се нараснали повече от два пъти през 2022 година /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР