Всеки ден в света се появяват средно по един милион

...
Всеки ден в света се появяват средно по един милион
Коментари Харесай

5G абонаментите ще превишат половин милиард през 2021


Всеки ден в света се появяват приблизително по един милион нови мобилни 5G абонамента
(снимка: CC0 Public Domain)

М изобилните 5G абонаменти по света ще надвишават 580 милиона до края на актуалната година . До 2026 година пък новата технология ще има 3,5 милиарда абонамента и ще е публикувана към този момент във всеки район, сочи нов отчет .

Северна Америка ще изпревари останалите райони, претендирайки за 84% от всички световни 5G абонаменти, съгласно „ ” на Ericsson. Фирмата прави оценка, че по света се появяват приблизително по към един милион нови мобилни абонамента всеки ден.

С сходно движение възприемането на 5G наподобява се случва по-бързо от това на 4G преди време. Очакванията са, че 5G абонаментите ще доближат 1 милиард две години по-рано спрямо постигането на сходен предел при 4G.
още по тематиката
Въпреки това 4G, съгласно отчета, ще остане преобладаващата технология измежду абонаментите за още известно време. В момента техният брой надвишава 4,6 милиарда, което съставлява 58% от всички мобилни абонаменти. На фона на световния прогрес в разгръщането на 5G, степента на разбиране е друга в другите райони.

„ Картината става малко по-различна, когато се преглежда развиването на районно равнище. В някои райони ще отнеме повече време, до момента в който 5G бъде внедрена и подготвена за всеобщо разбиране ”, споделя Фредрик Джейдлинг, EVP и началник по мрежите в Ericsson. Той добави, че Китай, Съединени американски щати и Южна Корея се обрисуват като „ пионерски пазари ”.

Докладът показва, че над 300 модела 5G смарт телефони към този момент са оповестени или пуснати на пазара. Това ще помогне за навлизането на технологията измежду потребителите, макар дефицита на полупроводникови чипове.

„ Тъй като обществата по цялостен вят възнамеряват завръщане към по-нормална обстановка след пандемията, нуждата от обезпечаване и вложения във висококачествена цифрова инфраструктура би трябвало да бъде отпред на дневния ред на всички организации като основен съставен елемент от икономическото възобновяване ”, акцентира Джейдлинг.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР