Всеки ден в хърватските училища има все по-малко ученици в

...
Всеки ден в хърватските училища има все по-малко ученици в
Коментари Харесай

Бум на коронавирус сред учениците в Хърватия

Всеки ден в хърватските учебни заведения има все по-малко възпитаници в класните стаи и по-малко учители в класовете поради бързото движение на разпространение на ковид, което продължава през цялата седмица, заяви МИА, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29832
Според министерството на науката и образованието през вчерашния ден 9158 възпитаници в Хърватия не са отишли на учебно заведение поради положителен тест за КОВИД-19 или поради самоизолация, а 1580 учители са си останали вкъщи по същите аргументи.

Само за ден учениците с положителен тест са нарастнали с 680, а учителите с 95, демонстрират данните от през днешния ден. Ако към болните се прибавят и пациентите в самоизолация, то за 24 часа от учебната система са изпаднали 1197 възпитаници и 113 учители, оповестяват хърватските медии.

За бързината, с която се популяризира коронавирусът в учебните заведения, най-добре приказва фактът, че от първия ден на полугодието единствено за четири дни броят на инфектираните възпитаници се е нараснал с 2352, а броят на учениците в самоизолация с 1700.

За четири дни измежду учебния личен състав има 401 новозаболели учители и още 71 учители в самоизолация.
Общо от понеделник до четвъртък броят на възпитаници и учители, които е трябвало да си останат у дома поради КОВИД-19, е 4527.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29832  Теменужка Петкова е с Коронавирус в болница Теменужка Петкова е с Коронавирус в болница  Проф. Ангелов разкритикува новия Коронавирус проект: Писан е от хора, които в никакъв случай не са влизали в лечебно заведение Проф. Ангелов разкритикува новия Коронавирус проект: Писан е от хора, които в никакъв случай не са влизали в лечебно заведение  Френски съд анулира наложителното носене на маски навън в Париж Френски съд анулира наложителното носене на маски навън в Париж
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР