Всеки ден той изминавал по 100 км, платени с държавни

...
Всеки ден той изминавал по 100 км, платени с държавни
Коментари Харесай

Злоупотреба: Полицейски шеф ползва служебната кола за личен транспорт

Всеки ден той изминавал по 100 км, платени с държавни пари
Шефът на РПУ в Годеч – основен контрольор Христо Кръстев - употребява служебния полицейски джип като персонален. Той живее в София и всеки ден върви с колата на работа до Годеч и назад. Така всекидневно изминава със длъжностен бензин дистанцията от към 100 км. Разходът на гориво е най-малко 200 литра бензин на месец.

Един от служителите на реда, работещи в районното, описа пред камерата на NOVA, че по принцип чиновниците изпитват усложнения с работата си поради дефицит на гориво.

Началникът обаче пътувал от и до работното си място със служебна кола от 5-6 месеца насам.

В шест разнообразни дни той си потегля от районното в Годеч, изминавайки 50 км до Божурище. Там, покрай полицейски сектор, се качва на персоналната си кола и се прибира у дома. Сутрин към 7.00 ч. още веднъж се появява, качва се на служебния джип и потегля за Годеч. Той изрично отхвърли да разяснява дейностите си.

Беше уверен обаче че има позволение, само че не сподели от кого.

Вечерта за пръв път служебният полицейски джип нощува пред районното. Оттогава всяка вечер си е там, а началникът към този момент пътува с персоналната си кола.

Тъй като показаното в репортажа е съществено нарушаване на разпоредбите в системата на Министерство на вътрешните работи, от вътрешни източници в районното и Областната дирекция стана ясно, че са почнали да се вършат опити да се оправдаят дейностите му - посредством сформиране на разнообразни документи със задна дата.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР