Всеки ден, това е тенденция и стратегия, на всяко едно

...
Всеки ден, това е тенденция и стратегия, на всяко едно
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Спрете да говорите за корупцията! Има я във всички държави

Всеки ден, това е наклонност и тактика, на всяко едно предаване, без значение по коя тематика, се загатва думата корупция. Трябва да спрем. Сами се принизяваме по този метод, съобщи министърът по европедседателството Лиляна Павлова в утринния блок на бТВ.
На забележката на тв водещия Антон Хекимян, че корупцията е реалност, министърът отговори:
"Тя е реалност във всички страни ".
Павлова разяснява и плануваните за през днешния ден митинги и великодушно позволи на хората да стачкуват:
"Нека стачкуват, ние сме демократична страна, няма какво да крием, всеки има право да изрази мнение, откакто е решил, че тъкмо през днешния ден е денят. "
По думите ѝ броят на днешните митинги в София към този момент е бухнал до 11 и се пошегува, че това е знак, че „ желаеме да дадем най-хубавото от себе си “.
"Дали няма малко да се припокрият и взаимоизядат? Има го и този вид. Но щом желаят да стачкуват, дано. Дано Европа успее да разграничи кой митинг защо е и какъв брой са хората. Това е малко като да се оплачеш на арменския поп ", съобщи тя.
Според нея „ е прекомерно “ да се стачкува сега за проблеми във вътрешнополитически проект, само че още веднъж съобщи:
„ Нека стачкуват. Председателството не е нито на държавното управление, нито на някой от нас, нито мое персонално, то е на всички българи “.
По думите ѝ тези демонстрации, дружно с престъпните произшествия от последните дни, са вътрешен проблем и те няма да повлияят на имиджа ни пред гостите за европредседателството. Павлова уточни още, че опитите за дискредитиране на държавното управление по пряк и косвен метод са факт.
„ То явно е политическа поръчка на опозицията. Но дискредитирането на държавното управление самоцелно носи извънредно отрицателен отзив върху страната “, уточни Павлова.
Помолена да разяснява убийството на предприемача Петър Христов тя уточни, че „ прикачването му към председателството, търсенето на дълбока интрига е контрапродуктивно “. И прикани да оставим органите да си свършат работата.
Спокойствието и сигурността на страната не са под въпрос и не би трябвало да се насажда терзание. Нека не всяваме суматоха, прикани Павлова.
"Спрях да се сюрпризирам, употребяват се всички способи за дискредитиране. Предлагам да фокусираме напъните си в нещо положително ", сподели още тя.
Министърът посочи, че за формалното разкриване на българското европредседателство у на идват и ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни, и ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, и ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, дружно с еврокомисарите.
"Това не се случва на всяко разкриване и е знак за поддръжка ", уточни тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР