Всеки ден сме изправени пред редица избори. Някои от тях

...
Всеки ден сме изправени пред редица избори. Някои от тях
Коментари Харесай

Защо да се доверим на шестото чувство

Всеки ден сме изправени пред редица избори. Някои от тях свързани с елементарни действия, други - предопределящи част от живота ни. И за по-трудните решения отделяме повече време в желанието си да стигнем до най-логичното. Но дали в действителност има такова?

Шестото възприятие е това вътрешно чувство, което се обажда съвсем постоянно, когато сме пред алтернатива. Дали да напуснем работа, да заминем в чужбина, да приключим безперспективна връзка. В сходни обстановки разсъдъкът ни споделя едно, а сърцето друго.

Чия страна ще заеме шестото възприятие обаче и дали да му се доверим? Според разнообразни проучвания по тематиката, разчитайки на интуицията си можем да вземем бързо и съответно решение.

 Снимка 375892

Именно тя е гласът на страстите, които никога не са за подценяване. Те се пораждат на база минали прекарвания и насъбран опит и са един тип информативен развой.

Освен това, интуицията е обвързвана с други процеси, които протичат в мозъка ни. Там насъбраната информация се съпоставя с постъпващата сега , без даже ние да го осъзнаваме. На базата на това съпоставяне се вършат догатки какво ще се случи в бъдеще.

Така се основава " предвидима рамка за обработка ", както я назовават учените. С нея мозъкът ни е постоянно квалифициран за всяка обстановка, с цел да може да реагира вярно.

 Снимка 375895

При всяко пораждане на непредвидени условия мозъкът ни актуализира вероятните сюжети. А интуицията ни проговаря, когато има доста съвпадане или разграничение сред актуалната обстановка и към този момент насъбрания опит , написа Hashem Al-Ghaili.

 Странните реакции на мозъка, когато мислим за пари
Странните реакции на мозъка, когато мислим за пари

Какво се случва

Затова и колкото повече сме врели и кипели в дадена сфера, толкоз повече можем да разчитаме на интуицията си. И тъкмо както творчеството изисква опит, по този начин и шестото ни възприятие. Както споделят хората - не питай старило, питай теглило.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР