Всеки ден сме изправени пред различни предизвикателства, както в личния,

Всеки ден сме изправени пред различни предизвикателства, както в личния, ...

Влезте бързо във форма и завинаги

Всеки ден сме изправени пред различни предизвикателства, както в личния, така и в професионалния си живот. Проблеми в отношенията, конфликти с шефа или липса на пари са ситуации, които често са много трудни за решаване, но ние можем да се справим с тях. 
Ето защо е толкова важно да поддържате тялото и ума си в добра форма. За да постигнете това, имате нужда от подходяща диета и редовни тренировки - във фитнес залата, на бягащата пътека или с колелото. Изкуството обаче в е това, че потта и сълзите, проляти по време на тренировка, ви донесоха максимална полза. Ето 5 начина да извлечете максимума от тренировките и храненето си.

Не прекалявай с планка! Колко време и колко пъти е добре да го правим Не прекалявай с планка! Колко време и колко пъти е добре да го правим
Популярното упражнение за стягане на мускулите на цялото тяло, наречено планк, е ефикасно за основата на торса. То помага за стягане на...
1. Ако сте с наднормено тегло, отслабнете - а ако сте с поднормено тегло, качете килограми.
Планирайте разумно тренировките си. Говорете с по-опитни от вас, прочетете литература, свързана с тренировките за качване или сваляне на килограмите. Правилния треноровъчен процес е от съществено значение!
2. За да преодолеете скуката във фитнеса, спрете да мислите за тренировки
Скуката ви разсейва, но може и да ви мотивира да спортувате повече. Загубвали ли сте някога представа за време по време на интересна дискусия? Бяхте толкова въвлечени в разговора, че забравихте за света. Същото може да бъде и с упражненията. Ето няколко идеи за отвличане на вниманието от тренировките: слушане на музика, гледане на телевизия. Изберете неща, които предизвикват у вас положителни асоциации. Можете дори да приложите визуализация.
 3. Тренирайте навсякъде и по всяко време

Отлагането на упражнения стресира психиката ни - как да го избегнем Отлагането на упражнения стресира психиката ни - как да го избегнем
Има своеобразна епидемия, едновременно с глобалната пандемия. Парадоксът на упражненията при стреса е подкрепен от проучване от април 2...
Експертите казват, че дори прости дейности като изкачване на стълби, изнасяне на боклука, градинарство, почистване, пазаруване, почистване с прахосмукачка, оправяне на леглото или косене на тревата имат положителен ефект върху здравето ни.
4. Избягвайте тютюневия дим 
Не забравяйте, че самото присъствие в компанията на пушачи е вредно за вашето здраве - понякога дори повече от пушенето. За щастие законите срещу тютюнопушенето на обществени места днес са много по-строги, отколкото преди.
5. Яжте повече фибри
Последните изследвания показват, че хората, които ядат храни с високо съдържание на фибри (като зърнени закуски, плодове и зеленчуци), са наполовина по-склонни да развият сърдечни заболявания, отколкото тези, които имат твърде малко фибри в диетата си.

За промяната, постоянството, прогреса и пречките по пътя (ВИДЕО) За промяната, постоянството, прогреса и пречките по пътя (ВИДЕО)
Как да имаш планове за каквото и да било, щом не е ясно утре какво ще се случи? Парадоксално, но опитът показва, че при толкова драс...
Хайде да действаме, сега!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com