Всеки ден се сблъскваме с COVID-19. Напрежението е огромно. Губим

...
Всеки ден се сблъскваме с COVID-19. Напрежението е огромно. Губим
Коментари Харесай

Д-р Николова: Има случаи на хора с фалшиви сертификати, които отиват да се ваксинират

Всеки ден се сблъскваме с COVID-19. Напрежението е голямо. Губим цели фамилии от COVID-19, само че не можем да ги убедим да се имунизират. Това съобщи д-р Гергана Николова, член на УС на Сдружението на общопрактикуващите лекари.

" Имаше един интервал, в който ние не поставяхме ваксини и ни е доста тежко за това и не можем да извиним на предходните ръководещи. Ние влязохме доста късно в процеса по имунизация. Проверките на всеки умрял със зелен документ за имунизация е метод да се спрат злоупотребите. Ние персоналните лекари не сме обезпокоени, тъй като имаме справедливи документи. Не знам по какъв начин се правят нерегламентирани имунизации. Аз нямам умрял имунизиран, популярност Богу. Едва ли тези инспекции ще са всеобщи, тъй като практиките са хиляди. По-вероятно е да се ревизират хора, които по време на имунизация са били в чужбина, примерно “, изясни тя.

" Това е доста тежък вирус. Той води до тежки увреждания. Затова би трябвало да има имунизация. Имало е случаи на хора, които имат подправен документ, само че идват да се имунизират “, разкри общопрактикуващият доктор.

" Очаквахме при Омикрон да е доста по-къс карантинния интервал. Той е доста по-заразен от Делтата. Ще има и хора с ваксини, които ще са позитивни на вируса. Трябва в доста малко време да сложим бустерни дози, изключително на най-уязвимите ", уточни лекарят.

" Можем да се предпазим с маски, по-добра хигиена, постоянно проветряване и като заобикаляме събиранията на доста хора, най-малко до момента в който сме в пандемия. Апелирам към всички да се съблюдават ограниченията. Носете си маските! Много неща можем да си спестим, в случай че съблюдаваме ограниченията. Носа би трябвало да е затрупан, тъй като от там влиза вируса и от там взимаме проба “, обърна се доктор Николова към българите.

Тя прикани още да се провиснал повече пари от НЗОК към персоналните лекари, с цел да се усъвършенства профилактиката на пациентите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР