Всеки ден се появяват нови и нови статии с полезни

...
Всеки ден се появяват нови и нови статии с полезни
Коментари Харесай

Ето кои са 9-те най-ефикасни храни за отслабване

Всеки ден се появяват нови и нови публикации с потребни и нездравословни храни, с диети за намаляване или домашно приготвени питиета. Истината е, че най-хубавият метод да отслабнете е не като се лишавате от храна, а подбирате вярно продуктите, които консумирате в дневното меню, написа zdrave.to.

Днес ще изброим девет нискокалорични продукта, които съдържат доста потребни субстанции, а в това време ще стопят талията ви осезаемо, без да е нужно да се подлагате на ограничения и недояждане. 

Овесена каша  

Овесена каша е отличен източник на хранителни субстанции, които оказват помощ да се пречистят червата от токсините и да се форсира процеса на храносмилане. В допълнение, овесената каша оказва помощ да се понижи равнището на захарта и холестерола в кръвта, което служи за загубата на наднормено тегло.

Гъби

В студения сезон нашето тяло получава витамин D в дребни количества. Ето за какво, гъбите, като източник на този витамин, наложително би трябвало да влязат във вашата диета. Витамин D е добра  горилка за мазнини, и неналичието му в тялото може да докара до наднормено тегло и доста други болести. Препоръчва се готвене на гъбени ястия поне един път седмично.

Диня 

Динята е склад за витамини и минерали, която съдържа малко количество калории. Научно потвърдено, че сокът от любеница, с помощта на диуретичните си свойства, оказва помощ да се пречисти тялото от отрови. Американската диетична асоциация твърди, че динята е идеална храна освен за изгаряне на мазнини в корема и паласките, само че и за понижаване на общото ви тегло.

Малина 

Вероятно полезните свойства на малините са известни на всички. Те са богати на доста витамини и микроелементи, които освен укрепват имунната система, само че също по този начин оказват помощ за понижаване на тежестта на тялото ви. Изненадана ли сте? Поради обстоятелството, че малината има доста нисък гликемичен индекс - това не въздейства на повишението на кръвната захар. Голямо количество фибри оказва помощ за работата на стомашно-чревния тракт, което води до премахване на токсините. Поради диуретичните свойства малините са в положение да отстранят непотребната сол от тялото, което е доста значимо за намаляване.

Зеленчуци със зелен цвят 

Да, зеленчуците зелени на цвят, съдържат минимум количество калории, само че са извънредно богати на фибри. Зеленчуците усилват апетита, оказват помощ на питателните субстанции да усвояват по-добре и да възстановяват храносмилателната система. Ако не желаете да ядете салати единствено всеки ден, пробвайте се да приготвите естествен сок или смутита от зелени зеленчуци - те ще разтопят мазнините ви доста бързо.

Яйца

Яйцето е добър източник на протеини, заради което чувството за задоволеност ще бъде по- дълго. Проучванията демонстрират, че в случай че ядете 2-3 яйца за закуска, тогава през целия ден няма да почувствате мощен апетит, надлежно, и ще ядете по-малко. И заради обстоятелството, че тялото не получава въглехидрати - това ще използва вашите мастни депа, което води до загуба на тегло.

Бадеми 

От ядките- бадеми се смятат за един от най-полезните. Те са богати на мазнини и киселини, които насищат клетките на тялото и задоволяват чувството за апетит. Също по този начин съдържа магнезий, който спомага за построяването на мускулите. Също ядките подтикват стомашно-чревния тракт, далака, черния дроб, жлъчния мехур и пречистват тялото от вредни субстанции.

Риба

Рибата, потребна за намаляване и неразлъчен артикул в вярната диета. Такива рибни типове като скумрия, сьомга и риба звук са богати на омега-6 и омега-3 мастни аминокиселини, които оказват помощ на мозъчната Ви функционалност, засягайки действието на клетките. Учените са потвърдили, че хората, които вкарват риба в диетата си, вместо месо, губят мазнини по-бързо. Купувайте рибни ястия най-малко няколко пъти седмично и ще се чувствате по-добре 

Вода с лимон

Чаша топла вода с лимон е наистина  " вълшебен балсам "  за намаляване. Тази елементарна напитка може да утоли жаждата ви, насищайки тялото с нужните витамини, минерали и микроелементи. С негова помощ, киселинно-базовият баланс се възстановява, което предотвратява появяването на заболявания и оказва помощ да се отървем от наднорменото тегло. 

Като включите тези потребни артикули във вашата диета, не забравяйте да се отървете от нездравословните: брашно, сладко, пържено и мазно. Гарантираме, че резултатът няма да ви накара да чакате.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР