Всеки ден се подават сигнали за изчезнали деца, но единици

...
Всеки ден се подават сигнали за изчезнали деца, но единици
Коментари Харесай

МВР издирва още 5-има като убиеца от „Соло“, сред тях благоевградчанина В.Георгиев, килърите от „Амнезия“ и терористът от Сарафово!

Всеки ден се подават сигнали за изчезнали деца, само че единици са случаите като с Ивана от Дупница

Министерство на вътрешните работи търси още 5 убийци като Илиян Тодоров от „ Соло “. Освен че се търсят в България, за наказаните са издадени европейски заповеди за арест и червени бюлетини на Интерпол. В листата са убийците на студента Стоян Балтов, премахнат пред дискотека „ Амнезия “, както и терористите от атентата в Сарафово Хасан ел Хадж Хасан и Мелиад Фарах.

Това съобщи пред „ Телеграф “ шефът на бранш „ Издирване “ в Главна дирекция „ Национална полиция “ основен контрольор Стефан Джолев. Търсенето на Илиян Тодоров продължи цели 12 години, преди той да бъде екстрадиран у нас от Ташкент. В момента в полезрението на бранша е и казусът с изчезналата 17-годишна Ивана, което предизвика „ Телеграф “ да ревизира и какъв брой деца се търсят сега.

Промяна

Един от огромните проблеми при издирването на убийци е, когато те изчезнат зад граница и стартират да трансформират външния си тип, както правеше Илиян от „ Соло “. Предполага се, че по същия метод работят и Вили Георгиев от Благоевград, и Светлозар Стоилов, наказани на по 18 година затвор за убийството на студента Стоян Балтов.

Кървавата кавга се разигра на 5 декември 2008 година пред някогашната дискотека „ Амнезия “. Двамата търсени и третият им съизвършител - Александър Георгиев, нападнали момчето и почнали да му нанасят жестоки удари в главата и тялото. Жестокостта била толкоз огромна, че Стоян умрял от тежките травми. Преди години Вили беше за малко арестуван в ЮАР, само че по-късно освободен макар алената бюлетина.

Южноафриканската република е една от тези, които нямат съглашение за подпомагане с Интерпол. 16 година след злокобното ликвидиране нито една страна не е засякла Светлозар, въпреки и с изменена осанка. Всяка година Александър подава молба за предварително условно освобождение от пандиза, само че магистратите му отхвърлят.

Пари

“Такива случаи са предизвикателство, изключително тези, при които наказаните се укриват сполучливо в чужбина. Тогава употребяваме контакти с сътрудниците. Всеки случай е самичък за себе си, само че даже да наподобява обезсърчителен, може да излезе диря и да стартира да се разплита кълбото. Най-трудно се откриват хората, които имат огромни финансови благоприятни условия ”, безапелационен е шефът на бранш „ Издирване “. Пример в тази посока е кокаиновият крал Евелин Банев - Брендо

Заплетено

Трудно и комплицирано се търсят и деца. Последният случай, който раздруса цяла България, е със 17-годишната Ивана от Дупница, която мистериозно изчезна на 22 февруари след съмнения за тормоз в учебно заведение. До момента от нея няма и диря. Кметът на града Първан Дангов показа през вчерашния ден, представен от бТВ, че тя най-вероятно е зад граница и по тази версия се работело през цялото време.

„ По случая с Ивана бяха получени голям брой сигнали, само че нито един не се оказа от естество, което да ни докара до сполучлив край. Имаше и такива, които звучаха явно погрешни, като този, че е открит телефонът й, а той в това време беше към този момент в полицията “, изясни шефът на бранш „ Издирване “. По думите му някои места били проверявани даже по 3-4 пъти, само че не били открити следи от детето.

„ Този случай е взет доста драговолно от нас. Всеки ден командироваме чиновници от ГДНП в Дупница. Непрекъснато обсъждаме с сътрудниците нови дейности, които да разширят опцията да осезаем следи “, добави Джолев. Той моли посредством „ Телеграф “ всички хора от града и покрайнините на Дупница да прегледат записите от камерите си от съдбовния 22 февруари следобяд, даже да им се коства, че няма да открият нищо на тях.

„ Полицията няма потенциал да смъкна и да изгледа камерите от всички градове в България. Имаме потребност от поддръжка и помощ от обществеността, Затова моля и посредством вас “, съобщи шефът на бранш „ Издирване “. За да се запознае с хода на издирването, в ОДМВР-Кюстендил през вчерашния ден отиде и вътрешният министър Калин Стоянов, където шефът на дирекцията Светослав Григоров му рапортува за обстановката.

Всеки ден в Министерство на вътрешните работи се подават сигнали за изчезнали деца. Някои са избягали от вкъщи си, други от обществени институции. От силовото ведомство обаче са безапелационни, че в 99% от случаите хлапетата биват издирени съвсем незабавно. Единици били тези като Ивана, които толкоз дълго да бъдат в неопределеност.

Изведени от родител: Интерпол търси 7 БГ хлапета

Интерпол търси 7 български деца с жълта бюлетина. Това значи, че са оповестени за безследно изчезнали. Според издирващи обаче при тези случаи се касае за така наречен „ родителско похищение “. При тях най-често майката или бащата са чужденци и са извели детето си незаконно от България без разрешението на другия родител. Сред оповестените от Интерпол малчугани множеството са със фотоси от 5-6-годишни, а сега действителната им възраст е 15-16 година

3 страни желаят Брендо, от него няма и диря, нито един сигнал за брат Галев

Нито един сигнал къде се намира Пламен Галев не е постъпил в Министерство на вътрешните работи след гибелта на Ангел Христов. Това удостовери пред „ Телеграф “ шефът на бранш „ Издирване “ в ГДНП Стефан Джолев. По думите му през годините са постъпвали оперативни сигнали, само че от предходната година, когато Геле умря на територията на България, не е имало.

„ Няма сигнал, който да не е тестван в елементи. Не подценяваме нищо ”, добави Джолев. На въпрос за изчезналия кокаинов крал Евелин Банев-Брендо той също удостовери, че все още няма данни къде се укрива. „ Три страни - България, Румъния и Италия, поставят старания в издирването му. У нас присъдата му бе най-ниска. Към момента обаче няма резултат, което значи, че той се укрива сполучливо, и то освен от правораздаването на страната ни ”, безапелационен беше Джолев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР