Всеки ден разбирам от тях (ПП-ДБ), че трябва да мълчим,

...
Всеки ден разбирам от тях (ПП-ДБ), че трябва да мълчим,
Коментари Харесай

Борисов: В изказванията на ПП-ДБ виждам откровени неистини. Опити да си ребрандират имиджа

" Всеки ден запознат съм тях (ПП-ДБ), че би трябвало да мълчим, че би трябвало да оставим Денков и Габриел да създадат оценка на министрите, а в това време те не излизат от студиата от изявленията. В изявленията им виждам откровени лъжи. Опити да си основават ребрандиране на имиджа, който имаха, като някакви антикорупционери ". Това съобщи пред публицисти водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

В спортното министерство десетки милиони рушвети, а сътрудника Денков споделя сглобката даже малко ни стеснява опцията, съобщи Борисов. Затова език мой - зложелател мой. Той означи, че през вчерашния ден пред Дейвид Камерън Мария Габриел е " оправила нещата " с отговора на въпроса за Северна Македония.  

" Всички ресурсни министерства са ваши, единствено външно е наше ", добави Борисов. Той уточни, че няма да разреши на Политическа партия да пристояват общи решения.  " Да приказваш, че ти си единствен. Ние изпратихме решенията за КПКОНПИ, Мария Габриел. От трибунка през вчерашния ден разбирам, че ще обвързват КПКОНПИ със градежи и те след това го отдръпнаха ", сподели още той.

" Вътрешният министър е министър на България, не на ГЕРБ. Чий е на електронното ръководство или чий е на спорта, където ги хванаха с маса пари ", попита Борисов. Вътрешният министър е министър на България. Аз не съм преговарял с него за министър, договаря господин Петков, акцентира депутатът.

Ние, за разлика от Денков не считаме, че министрите са партийни, че квоти и каквото и да било би трябвало да извършват на някоя партия повелите. Те са някакви, до момента в който Народното събрание не ги излъчи, тогава стават министри на цяла България, добави Бойко Борисов. 

Той уточни, че е имало значително кавги към техните сътрудници.  " Факт е, че през тези близо две години милиарди отидоха за Путин от " Лукойл ". Вие (журналистите) обслужвахте апокалиптични сюжети. Оказа се, че нито цените се подвигнаха, рафинерията може да работи със 100% неруски нефт ", разяснява Борисов.

Той акцентира, че за 3 години няма едно нещо издигнато във връзка на изтегления закон за Закон за устройство на територията. 

" ГЕРБ дава отговор за външно министерство в този момент, в случай че има корупция в този момент, ГЕРБ носи отворност. Вътрешният министър е министър на България. Не е на ГЕРБ. Ние не считаме, че министрите са партийни, за разлика от мнението на Денков ", сподели Борисов.  " Щом Петков е споделил, че няма задкулисие, значи няма. Всичко е транспарантно. Ние си приказваме през Найо Тицин ", уточни още Борисов.

" Министрите на акад. Денков са към този момент 10 дни в Америка. Представяте ли си какви командировки? Кой му пречи? С кое му пречим? В дипломацията опита има доста огромно значение. Дори да си на даден пост, в случай че някой си мисли, че сядаш на телефона и започваш да си звъниш на който си поискаш, не работи по този начин системата. Заявява се диалог, дават се тематики и тогава се реализира диалога. На всички страни пристигнаха външните министри, с цел да обсъдят значимите тематики и назад. Трябва да ги убедиш, че тематиките са значими ", безапелационен е водачът на ГЕРБ.

Той се ядоса, че през вчерашния ден една от най-малките групи, Българска социалистическа партия желала чуване от най-голямата ГЕРБ, визирайки Корнелия Нинова която изиска доклад от Борисов за активността на ръководената от него външна комисия. И попита за какво тя не е поискала чуване на Кирил Петков, който управлява съответно комисията за Шенген и Еврозоната.

" Много сте си близки с Българска социалистическа партия. С " Възраждане " в никакъв случай няма да създадем взаимно ръководство както вие във Варна ", нападна Борисов сътрудниците си, обръщайки се към пиара на Политическа партия, който слушаше в профил.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР