Всеки ден през село Голям Дервент преминават мигранти на групи

...
Всеки ден през село Голям Дервент преминават мигранти на групи
Коментари Харесай

Кметския наместник на селото, край което убиха граничния полицай: Всеки ден минават групи мигранти от по 20-30 души

Всеки ден през село Голям Дервент минават мигранти на групи от по 20-30 души. Те са най-вече младежи с деца от Афганистан и Сирия. Това сподели пред камерите на NOVA Иван Франсъзов - кметски наместник на село Голям Дервент, край което нощес бе прострелян и почина на място граничен служител на реда.

“Този драматичен случай е индикатор за това, че мигрантския напън е доста огромен ”, сподели Франсъзов.

Той отхвърли хората от селото да са имали контакт с мигрантите. “Не сме имали доста контакт с тях, тъй като в случаите когато минават, биват арестувани щом преминат оградата. В други случаи са арестувани отвън обитаемото място ”, изясни кметът. Той добави, че най-често мигрантите се разделят на по-малки групи, с цел да минават по-лесно и неусетно.

По информация на кметския наместник починалият граничен служител на реда е 30-годишен от Елхово.

В непосредственост до селото се намира и пункт за видеонаблюдение.

А преди два месеца на територията на Ямбол бе разрушена група за трафик на мигранти. Тогава прокурори от Бургас и Сливен обявиха, че новата скица, по която работят трафикантите е да карат мигрантите в по-стари коли, които биха били по-трудно видяни. Групата е работила посредством позвъняване от Турция за прехвърлянето на хората у нас. Те се срещат с трафикантите на избран пункт, а оттова са карани към вътрешността на страната, откъдето пък са извеждани отвън България от друга група трафиканти.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР