Всеки ден през изминалите 9 месеца работихме усърдно в изпълнение

...
Всеки ден през изминалите 9 месеца работихме усърдно в изпълнение
Коментари Харесай

Вече бившият министър Илиев: Работихме усърдно в изпълнение на три големи цели

" Всеки ден през миналите 9 месеца работихме старателно в осъществяване на три огромни цели: оптимално положителни условия за развиване на елитния спорт, наличен спорт за всички в България и да спрем източването на парите за спорт ". Това съобщи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев в обществен видео доклад за осъщественото от екипа му в границите на държавното управление на акад. Николай Денков.

Илиев подчертава, че в среда на наследени проблеми и голям брой офанзиви, управлението на ММС е работило при цялостна гласност и бистрота. " Внесохме непоклатимост в системата. Увеличихме финансирането и въведохме драконовски ограничения за надзор на федерациите. Осигурихме рекорден бюджет за централите по олимпийските спортове - близо 43 милиона лв. за 2024 година Така спортистите ни ще се концентрират само върху спечелването на повече медали за България на Летните олимпийски игри в Париж ", акцентира министърът на младежта и спорта. Важен знак за поддръжката от страна на ММС към българските спортисти е нарастването с 27% на месечните средства за подготовка и възобновяване на спортистите с олимпийски квоти.

" Въведохме за пръв път в България награди за младите елитни спортисти. Досега за медалите на международни и европейски шампионати те не получаваха нито лев. От тази година за първо място на международно състезание младите ни първенци ще получават по 20 000 лв., а на европейско - 10 000 лв.. Те са нашето бъдеще, продължаваме интензивно да работим за тях ", безапелационен е Димитър Илиев. От първия ден на встъпването в служба екипът му застава твърдо зад позицията, че няма второкласен спортисти. В този подтекст бяха изравнени наградите за паралимпийците с тези за призьорите на олимпийските игри. Близо 5 милиона лв. са утвърдени тази година за финансиране на неолимпийските спортове. Средствата ще доближат до рекорден брой федерации - 25, се отбелязва още в доклада пред обществото.

" Връщаме престижа на треньорската специалност. С 15% увеличихме възнагражденията на треньорите и техните екипи във всички спортове ", добави министър Илиев. В ход са също нови стратегии, двойно повече са обезпечените средства за училищен и студентски спорт. Екипът на ММС работи интензивно с младежите и начерта съответни ограничения, с цел да бъде България още по-добро място за развиване и разцвет.

Въведени бяха ограничения за бистрота, отчетност и надзор както в министерството, по този начин и за федерациите, с цел да отива всеки лев от бюджета в спорт. " С ясни и безапелационни критерии слагаме завършек на приключването на пари при " наши хора " без резултат ". За 9 месеца успяхме да поставим положителни основи. Има още доста значими неща, които дасвършим за българския спорт ", сподели още Димитър Илиев.
 Министър Илиев: Подавам своята оставка
Министър Илиев: Подавам своята оставка

" За мен е значимо в спорта да се взимат решения с мисъл за хората "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР