Всеки ден през изминалите 9 месеца работихме усърдно в изпълнение

...
Всеки ден през изминалите 9 месеца работихме усърдно в изпълнение
Коментари Харесай

Министърът на спорта: През изминалите 9 месеца работихме за достъпен спорт за всички и срещу източването на пари

Всеки ден през миналите 9 месеца работихме старателно в осъществяване на три огромни цели: оптимално положителни условия за развиване на елитния спорт, наличен спорт за всички в България и да спрем източването на парите за спорт. Това съобщи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев в обществен видео доклад за осъщественото от екипа му в границите на държавното управление на акад. Николай Денков.

Илиев подчертава, че в среда на наследени проблеми и голям брой офанзиви, управлението на ММС е работило при цялостна гласност и бистрота. " Внесохме непоклатимост в системата. Увеличихме финансирането и въведохме драконовски ограничения за надзор на федерациите. Осигурихме рекорден бюджет за централите по олимпийските спортове – близо 43 милиона лв. за 2024 година Така спортистите ни ще се концентрират само върху спечелването на повече медали за България на Летните олимпийски игри в Париж “, акцентира министърът на младежта и спорта. Важен знак за поддръжката от страна на ММС към българските спортисти е нарастването с 27% на месечните средства за подготовка и възобновяване на спортистите с олимпийски квоти.

" Въведохме за пръв път в България награди за младите елитни спортисти. Досега за медалите на международни и европейски шампионати те не получаваха нито лев. От тази година за първо място на международно състезание младите ни първенци ще получават по 20 000 лв., а на европейско – 10 000 лв.. Те са нашето бъдеще, продължаваме интензивно да работим за тях “, безапелационен е Димитър Илиев. От първия ден на встъпването в служба екипът му застава твърдо зад позицията, че няма второкласен спортисти. В този подтекст бяха изравнени наградите за паралимпийците с тези за призьорите на олимпийските игри.

Близо 5 милиона лв. са утвърдени тази година за финансиране на неолимпийските спортове. Средствата ще доближат до рекорден брой федерации – 25, се отбелязва още в доклада пред обществото.

" Връщаме престижа на треньорската специалност. С 15% увеличихме възнагражденията на треньорите и техните екипи във всички спортове “, добави министър Илиев. В ход са също нови стратегии, двойно повече са обезпечените средства за училищен и студентски спорт. Екипът на ММС работи интензивно с младежите и начерта съответни ограничения, с цел да бъде България още по-добро място за развиване и разцвет.

Въведени бяха ограничения за бистрота, отчетност и надзор както в министерството, по този начин и за федерациите, с цел да отива всеки лев от бюджета в спорт. " С ясни и безапелационни критерии слагаме завършек на приключването на пари при " наши хора “ без резултат “. За 9 месеца успяхме да поставим положителни основи. Има още доста значими неща, които да свършим за българския спорт “, сподели още Димитър Илиев.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР