Всеки ден повече от 500 души в България имат животоспасяваща

...
Всеки ден повече от 500 души в България имат животоспасяваща
Коментари Харесай

Изтегли приложението “Дари кръв“ и стани доброволен кръводарител

Всеки ден повече от 500 души в България имат животоспасяваща потребност от кръв и кръвни артикули , по данни на Българската организация за непринудено кръводаряване. Всеки ден в нашите лечебни заведения обаче, има дефицит на тези артикули, оповестява БНР.

Преди две години беше създадена системата „ Дари кръв “ с мобилното приложение за доброволни кръводарители и нуждаещи се от кръв . Тя е основана като част от тактиката на Бюро за обслужване на дипломатическия корпус за поощряване и улеснение оказването на взаимопомощ.

За тези две години, консуматори в цялата страна са изтеглили мобилното приложение повече от 2800 пъти. Над 600 апела за помощ с търсене на повече от 1500 кръводарители са апелите, които са пуснати през него. Проведени са 520 сполучливи акции за незабавна потребност от кръводарители.

„ Важно е повече хора да се включат като доброволни кръводарители, с цел да можем да оказваме помощ на множеството незабавни случаи. Все повече и повече хора ни търсят за помощ, само че с цел да можем да реагираме, би трябвало да има надлежно и доброволни кръводарители “, сподели в ефира на Радио София Стефка Лазарова, ръководител на Българската организация по непринудено кръводаряване.

Всеки, който би желал да оказва помощ при положение на незабавна потребност от кръв в неговия град, с неговата кръвна група, би трябвало да изтегли приложението „ Дари кръв “ и да задейства своя кръводарителски профил. Когато някой има потребност от кръв от неговата група, той ще получи нотификация за апел за помощ. Достатъчно е по-късно да означи „ Искам да оказа помощ “ и доброволец-администратор от Бюро за обслужване на дипломатическия корпус ще се свърже с него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР