Всеки ден повече от 1000 деца на възраст под 5

...
Всеки ден повече от 1000 деца на възраст под 5
Коментари Харесай

Всеки ден повече от 1000 деца са жертви на замърсена питейна вода

Всеки ден повече от 1000 деца на възраст под 5 години умират по света от заболявания, породени от нечиста вода, липса на канализация и неприятна хигиена, сочи отчет на УНИЦЕФ, представен от ДПА.

Според разбор на организацията общо 190 милиона деца в 10 африкански страни са изложени на риск. Най-сериозно е ситуацията в западноафриканските и централноафриканските страни Бенин, Буркина Фасо, Камерун, Чад, Кот д`Ивоар, Гвинея, Мали, Нигер, Нигерия и Сомалия, се споделя в отчета. Много от тези страни страдат от икономическа и политическа неустойчивост и въоръжени спорове, което в допълнение усложнява достъпа на децата до чиста вода и канализация, съобщи Българска телеграфна агенция. 

В сряда, 22 март, е Световният ден на водата. Това е и денят, в който в Ню Йорк стартира Конференцията на Организация на обединените нации по въпросите на водата. Целта е да се направи обзор на степента, в която могат да бъдат реализирани интернационално контрактуваните цели, в това число задачата на Организация на обединените нации за стабилно развиване за достъп до чиста вода за всички до 2030 година По данни на Организация на обединените нации 2 милиарда души по света или всеки четвърти човек на планетата не може да разчита на чиста вода.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР