Всеки ден по един самолет с българи излита към Венеция,

...
Всеки ден по един самолет с българи излита към Венеция,
Коментари Харесай

Българите луднаха, всеки ден по един самолет с нашенци излита към тази дестинация

Всеки ден по един аероплан с българи излетява към Венеция, като част от хората отиват особено за карнавала, а други, с цел да прегледат и да се разходят в атрактивния град. Това разяснява Румен Драганов, шеф на Института за разбори и оценки в туризма, пред " Телеграф “. Той уточни, че не може да се каже с акуратност какъв брой от пътуванията са особено за карнавала, защото ползата към Венеция е когато и да е на годината, а освен през февруари.

Турове

Туроператори оферират и проведени пътувания до атрактивния град като цените с автобусен превоз за три нощувки е 335 лв., а със аероплан варират от 450 до 650 лв., според от програмата, която е проведена.

В цените са включени главно закуска с нощувка и билети за аероплан или рейс. Екскурзиите отвън града на веселието се доплащат.

Празненство

Карнавалът във Венеция се организира всяка година, две седмици преди началото на великия пост. По този метод градът изпраща зимата и посреща пролетта. В грандиозното тържество взимат присъединяване освен Венеция, а целият регион Венето, Италия. Карнавални шествия се организират и в Падуа и Верона. Това е един от най-колоритните карнавали в света и най-известният в Европа. Карнавалът има многовековна история.

Ядрото на празника е площад " Сан Марко “, на който се издига грандиозна сцена с многочислени спектакли и концерти. Най-различни изяви се провеждат из целия град. Най-популярното събитие е " Полетът на Ангела " - традиция, при която от върха на камбанарията на " Сан Марко " се издига и спуска бяла фигура на акробат, представляващ ангела.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР