Всеки ден пациенти с доказана или суспектна за COVID-19 инфекция

...
Всеки ден пациенти с доказана или суспектна за COVID-19 инфекция
Коментари Харесай

Доц. Тодор Попов: Всеки ден пациенти с COVID-19 получават внезапна загуба на слух

„ Всеки ден пациенти с потвърдена или суспектна за COVID-19 зараза биват диагностицирани с неочаквана загуба на слуха заради засягане на слуховия нерв. COVID-19 на практика може да засегне всеки орган заради тропизма на вируса към клетките на стените на дребните съдове. “

Това показва доцент доктор Тодор Попов, дм, в изявление – част от акцията „ Плюс мен “ на Министерството на здравеопазването за разпространение на изгодите от имунизацията против COVID-19.

Д-р Попов е доцент към катедра по УНГ заболявания и хирургия на глава и шия на МУ – София и част от екипа на Клиниката по ушно-носно-гърлени заболявания в УМБАЛ „ Царица Йоанна “ – ИСУЛ.

По думите му засягането на слуховия нерв се демонстрира с ненадейно понижение на слуха, a неведнъж и с високочестотен звук .

„ Изключително значима е бързата реакция. При доказване на това положение би трябвало да се стартира болнично лекуване с вливания . Колкото по-рано започва лечението, толкоз по-висок е шансът за избавяне на слуха. При липса на лекуване нормално понижението на слуха е необратимо, а по-късното търсене на решение става невероятно “, предизвестява доцент Попов.
Той изяснява, че коронавирусната зараза може да засегне слуха при пациенти на друга възраст . Проблемите се следят даже при деца. По отношение на хората, които имат предхождащо, остаряло понижение на слуха прибавянето на в допълнение затруднение, в резултат на коронавирусната зараза, би могло да докара до наслагване и надлежно до тежка инвалидизация, показва още експертът.

Ваксините против COVID-19 изрично са постижение на човешката цивилизация , акцентира доцент Попов.

„ Има два разновидността – да се сблъскаш с ковид SARS-CoV-2 следено или да го срещнеш неконтролирано. Ваксината потвърдено оказва помощ този конфликт да е следен и минимализира рисковете за здравето на имунизираните “, показва той.

„ За страдание, една част от обществото ни просто отхвърля да повярва в истинността, а повода е боязън. Не бива да ни е боязън . Не бива да бъдем парализирани от „ оградите “ на нашето лично схващане “, безапелационен е доцент Попов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР