Всеки ден ни се налага да взимаме куп решения. От

...
Всеки ден ни се налага да взимаме куп решения. От
Коментари Харесай

Ето 5 случая, в които не трябва да взимате решения

Всеки ден ни се постанова да взимаме куп решения. От това какво ще хапваме, кой филм ще гледаме, до по-сериозни избори, изключително в непредвидени за нас обстановки. Понякога се съветваме с близки, сътрудници, различен път сами взимаме решенията си. Има обаче случаи, в които е по-добре да не го вършим, а да отложим за малко време тази стъпка. Вижте кои са.

Никога не вземайте значимо решение през нощта
Има ли сте дълъг, прочувствено изтощаващ ден, а това може да бъде изключително предизвикателство при вземането на решения. Не може да се справите и с най-незначителните неща, усещате напрежение, от време на време даже сънят ви е нарушен. Проблемите към момента са налице, даже ви наподобяват по-сериозни в сравнение с са. По-добре е да преспите и на сутринта още веднъж да помислите по какъв начин да действате.

Никога не вземайте значимо решение след неприятен ден
Всеки има неприятни дни, а когато те са налице сме склонни да се фокусираме единствено върху отрицателното, да действаме прочувствено. Понякога даже имаме неприятна седмица или месец. Но даже и да не сме попаднали във водовъртежа на неприятните изненади, след неприятен ден е по-добре да не прибързваме с решенията. При някои хора са нужни часове, на други им трябват 2-3 дни, с цел да видят обстановката от различен ъгъл.

Никога не правете сериозна стъпка след отпуск
Може би сте забелязали, че когато вие хубаво, изпитвате наслада, сте склонни да обещавате неща, за които по-късно съжалявате. Ако сте изкарали един прекрасен отпуск, по време на него или по-късно може да помислите върху някои ваши цели, стремежи, само че не бързайте да ги прилагате. Взимайте значими решения, когато сте прочувствено уравновесени, с цел да не се окаже, че сте позволили неточност.

Никога не вземайте значимо решение, когато сте изтощени или гладни
Според западни проучвания, хората са склонни да стават по-критични и да вършат повече неточности към обяд и към края на работния ден. Ето за какво, в случай че се постанова да дадете отговор, да вземете решение или ги отложете генерално или го направете след къса отмора.

Никога не правете огромна покупка, преди да я обмислите добре
Ако прекарвате задоволително време онлайн, евентуално сте забелязали, че има разнородни предложения, които ни изкушават. Често сме склонни да вършим своя избор въз основа на страсти, добра облага, само че това е неверно, изключително що се касае до огромните покупки. Има разнообразни обстановки, в които се постанова да създадем сходна инвестиция, само че в случай че времето ни разрешава да отложим и да проучим пазара, бихме могли да създадем по-разумен избор, който да не се отрази фрапантно на бюджета ни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР