Всеки ден над 4 хиляди души от близките села пътуват

...
Всеки ден над 4 хиляди души от близките села пътуват
Коментари Харесай

Общината с едни от най-високите заплати у нас, до която всеки ден хиляди пътуват за работа

Всеки ден над 4 хиляди души от околните села пътуват до Елин Пелин, с цел да работят, оповестява Bulgaria ON AIR. Малката община е с едни от най-високите заплати в страната за 2020 година.

Елин Пелин е единствената община с две автомагистрали на територията си, което прави елементарно пътуването до столицата. Близостта до София прави общината атрактивна за задграничните вложители, като събира огромна част от логистиката на Западна България.
 1486 лв. става началната заплата за учителите от 1 септември
1486 лв. става началната заплата за учителите от 1 септември

Увеличението е с 5%

" Вследствие на този огромен инвеститорски интерес и бързия административен кулоар, които сътвориха сътрудниците, мисля, че се получи един доста сериозен вакуум за хора и от там се увеличи качеството на трудовата ръка, както и заплатите, които би трябвало да се дават. На процедура ние тук нямаме безработица, а имаме всеки ден над 4000 индивида, които посещават общината ни за работа ", разяснява кметът на Елин Пелин - Ивайлов Симеонов.

Общината е една от петте в страната с позитивен демографски приръст за последните 10 години. Причината е и локалната обществена политика. От общината дават 4000 лв. на всяко семейство с трето дете.
 Една междинна заплата не стига: Разходите на семействата се покачиха със 17.8% за година
Една междинна заплата не стига, ето какъв брой пари са нужни, с цел да бъдат посрещнати месечните разноски

Ръстът на разноските изпреварва този на приходите

" По-спокойно се живее, има детски градини, в които има места за тях, има учебни заведения и бърз превоз до София ", сподели гражданин на Елин Пелин.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР