Всеки ден на Борисов във властта вече ще се мери

...
Всеки ден на Борисов във властта вече ще се мери
Коментари Харесай

Манолова: Всеки ден на Борисов във властта ще се измерва в трупове |

Всеки ден на Борисов във властта към този момент ще се мери с трупове. Хаосът в здравната система е цялостен. Каквото и да направи Борисов хората към този момент не му имат вяра, тъй като той ги остави да се оправят сами. Всичко се пречупва през интереса на изборите и не специалистите, а Борисов взима решенията за справяне с COVID-19. Премиерът разпореди да се разкрият болнични кревати, само че заповедите му към този момент не се извършват и двама души починаха на стълбите, пред болничното заведение, без О2. В същото време в страната има 26 хиляди свободни болнични кревати.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова в предаването „ Вечерното шоу на Слави Трифонов “ по „ Седем осми ТВ “.

Протестите към този момент не са за господство на правото, полезности и народна власт, а са за оставка и за избавяне на човешки животи. Правителството е свирило „ отбой “ и са оставили хората сами да търсят коли за спешна помощ, болнични кревати, пари за PCR проби и обдишващи апарати. 11 години Борисов и неговите здравни министри ръководят здравната система и да бъдат по този начин положителни да не настояват, че отговорността е на жителите, добави Манолова.

„ Изправи се.БГ “ има рецепта какво да се направи в рецесията с COVID-19, само че " аптекарят " Борисов, не е в положение да я извърши, тъй като няма доверие и няма какво да направи, сподели още тя и прикани PCR тестванията неотложно да станат безвъзмездни, а инфектираните и контактните лица на инфектираните да бъдат навреме карантинирани, сподели още тя.

Да се усили цената на клиничната пътека за COVID-19, персоналните лекари да бъдат подтиквани за включване в борбата с ковид и свободните 26 хиляди болнични кревати да бъдат употребявани за лекуване на COVID-19, като се отстранен десетките административни спънки за това. Да се вкара електронното опазване на здравето, само че властта не желае, тъй като когато системите не са свързани една с друга, се краде по-лесно от ресурса, уточни Манолова.

Тя съобщи, че в България сега има две картини – хората, които умират на стълбите пред болничното заведение без О2 и Борисов в джипа, който демонстрира пътната маркировка. Хора умират пред болница, без здравна грижа. Незабавна оставка!, безапелационна бе Манолова.

Докато ние сме шокирани от случая в Пловдив, а Комисията по опазване на здравето в Народното събрание и ръководителят на Народното събрание не реагират, Народното събрание приема данъчни закони. Връщат опцията държавните чиновници да бъдат в бордове на държавни и общински сдружения и да получават десетки хиляди лв. бонуси. В последните параграфи на Закона за Данък добавена стойност има текстове, с които развързват ръцете на компаниите за бързи заеми. Те ще могат да дефинират неустойки, които могат да са до два пъти по-големи от дълга. Партийната дотация остава 8 лв. на глас, депутатите си усилиха заплатите, за тях има коли за спешна помощ и кревати, сподели още Манолова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР