Всеки ден милиони хора по цял свят започват деня си

...
Всеки ден милиони хора по цял свят започват деня си
Коментари Харесай

5 неща, които доказват, че си струва да пиете по кафе

Всеки ден милиони хора по целия свят стартират деня си с чаша кафе. Ако сте измежду тях, тези 5 обстоятелството за обичаната ви кофеинова напитка ще ви накарат в никакъв случай да не пропускате ежевневната си доза кафе.
1. Подобрява мозъчната активност
Не е загадка, че кафето усилва вниманието и концентрацията. Кафе със захар може да ви превъре в талант за известно време, защото комбинацията на кофеин с глюкоза задейства избрани центрове в мозъка. Въпреки това, в никакъв случай не пийте кафе на празен корем, защото ще има противоположен резултат.
2. Увеличава кръвното налягане
Малка чашка кафе може да ви помогне при хипотензивен епизод, обстановка, когато кръвното налягане е прекомерно ниско. Но кофеиновата напитка не се предлага на хора, които имат признаци на тахикардия и висок пулс след пиянство. Хипертоничните пациенти, въпреки това, могат да пият, защото тялото привиква и стопира да реагира на него, като усилва кръвното налягане след известно време.
3. По-силна имунна система
Учени от Imperial College London са открили, че кафето понижава риска от преждевременна гибел. Това е по този начин, тъй като напитката прави имунната ви система по-силна и здрава. Също по този начин усъвършенства работата на черния дроб, сърцето и храносмилателната система. Препоръчва се да пиете смляно кафе и да избягвате разтворимото, защото съдържа по-малко нутриенти и повече хранителни добавки, които оказват отрицателно въздействие върху храносмилателните ви органи.
4. Бори напрежението и депресията
Кафето има анти-стрес резултат поради освобождението на допамин и серотонин, които усъвършенстват настроението. Една чаша или единствено мирисът на кафе могат да успокоят нервите ви. Освен това, кофеинът е един от най-честите стимуланти на централната нервна система, което защищава от меланхолия. Интересно е, че единствено кофеинът, който се съдържа в кафето, има подобен резултат.
5. Помага за намаляване
Кафето може да ви помогне да отслабнете и да поддържате тежестта си. Когато равнището на хормона лептин е ниско, тялото ви стартира да складира мазнини, което предизвиква качване на килограми. Кафето обаче усилва този хормон, а също по този начин забързва метаболизма.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР