Всеки ден милиарди хора разчитат на кофеина, за да се

...
Всеки ден милиарди хора разчитат на кофеина, за да се
Коментари Харесай

Как работи кофеинът, след като попадне в тялото ни

Всеки ден милиарди хора разчитат на кофеина, с цел да се разсънят, да се вдигнат от тежка нощна промяна или да се спасят от следобедната отмалялост. И това е най-разпространеният натурален стимулант в света.
 Кафето, кофеинът и какво ще се случи, в случай че спрем да го консумираме
Какво ще се случи, в случай че спрем да пием кафе

Промяната е забележителна

Наред с отрицателните резултати върху съня и опцията да провокира безпокойствие, кофеинът има и редица изгоди за здравето.

Какво е кофеинът

Естествен стимулант, който се среща най-често в чая, кафето и какаото. Стимулира мозъка и централната нервна система, като по този метод ни държи нащрек и ни кара да се усещаме по-бодри.

Първите данни за сварен чай датират от 2737 година прочие Хр. - явно и предците ни са били наясно с тонизиращите му дейности.
 Снимка 515550

Кафето обаче е намерено доста по-късно - от етиопска овчарка, която вижда енергийния му резултат не върху себе си, а върху козите.

Днес 80% от популацията употребява кофеинови артикули всеки ден. В Северна Америка броят на феновете му даже е даже по-висок - стига до 90% при възрастните.

Как работи

Веднъж употребяван, кофеинът бързо се всмуква от червата в кръвта. Оттам стига до черния дроб и се разгражда на съединения, които оказват въздействие върху функционалността на куп други органи.

Но главният му резултат се усеща най-много в мозъка., че кофеинът блокира резултатите на аденозина - невротрансмитер, който отпуска и ускорява чувството за отмалялост.

Обикновено кличествата аденозин се натрупват денем, което е и една от главните аргументи да се усещаме все по-уморени и да ни се доспива.
 Снимка 515563

Кофеинът е в положение да увеличи равнищата на адреналин в кръвта и да усили мозъчната интензивност на невротрансмитерите допамин и норепинефрин.

Тази композиция в допълнение подтиква сивото ни вещество и предизвиква положението на възбуденост, зоркост и централизация. Ето за какво постоянно се спряга като тип психоактивно лекарство.
 Кофеинът, главоболието и по какъв начин да пием кафе, с цел да не ни боли главата
Лекува ли кафето главоболие

Как да не реализираме противоположния резултат

кофеинът е фамозен и с бързото си деяние. Количеството в една чаша кафе да вземем за пример може да стигне единствено за 20 минути до кръвта и да подейства изцяло за към час.

Според едно от последните, две-три чаши кафе дневно (около 200-300 мг кофеин) понижават с 45% риска от самоубийство, а съгласно - с 13% от меланхолия.
 3 аргументи да не прекаляваме с черния и зеления чай
3 аргументи да не прекаляваме с черния и зеления чай

Дозата прави отровата

Все отново, не трябва да прекаляваме с дневната доза. Добре да вършим и паузи от осем часа сред всяка последваща чаша. В противоположен случай няма да изпитаме кой знае какъв брой от потребното влияние на кофеина, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР