Всеки ден имаме купчини от хиляди тела, които поставяме в

...
Всеки ден имаме купчини от хиляди тела, които поставяме в
Коментари Харесай

Пригожин заплаши да изтегли Вагнер от Бахмут заради купчини от тела и липса на боеприпаси

" Всеки ден имаме купчини от хиляди тела, които слагаме в ковчези и изпращаме вкъщи ", съобщи Пригожин нощес в изявление за съветския боен блогър Семьон Пегов. Загубите са пет пъти по-големи от нужното поради неналичието на артилерийски муниции, сподели Пригожин.

Ръководителят на " Вагнер " съобщи, че е изпратил писмо до съветския министър на защитата Сергей Шойгу с молба за доставки във допустимо най-кратък период. " Ако дефицитът на муниции не бъде запълнен, ние сме принудени - с цел да не бягаме по-късно като страхливи плъхове - или да се изтеглим, или да загинем ", съобщи 61-годишният Пригожин.

Пригожин сподели още, че евентуално ще бъде заставен да изтегли част от войските си, само че предизвести, че това ще значи, че фронтът ще се срине на други места.

От месеци в Източна Украйна се водят боеве за Бахмут. Загубите и на двете страни са огромни. Украинските бранители управляват единствено дребен регион в западната част на града.

Киев съобщи, че Москва няма да успее в напъните си да отреже Бахмут от украинските пътища за доставки.

" От няколко седмици руснаците приказват за завземане на " пътя на живота ", както и за опазване на огневия надзор над него. В реалност всичко е друго ", съобщи нощес пред онлайн изданието zn.ua представителят на Източната група на украинските въоръжени сили Сергий Черватко.

Въпреки че се водят боеве за пътя от Бахмут до Часов Яр, руснаците не съумяват да нарушат снабдяването на бранителите, сподели Черватко. Агенция ДПА означи, че не е съумяла да ревизира тази информация от самостоятелни източници.

Зеленски носи револвер, с цел да се бори до гибел

Украинският президент Володимир Зеленски носи револвер и е щял да се бори до гибел паралелно с най-близкото си обграждане, в случай че руснаците бяха нахлули в Киев при започване на войната, съобщи Ройтерс, цитирайки негово изявление, излъчено нощес.

" Знам по какъв начин да изстрелвам. Можете ли да си визиите (заглавие като) " Президентът на Украйна е покорен от руснаците? " Това е срам. Смятам, че това би било срамно ", сподели той пред телевизионния канал " 1+1 ".

В първите дни след нашествието от 24 февруари 2022 г, украински публични лица обявиха, че съветски разследващи подразделения са се пробвали да обхванат в Киев, само че са били победени и не са съумели да доближат до улица " Банкова " в центъра на града, където се намира президентската канцелария, показва Ройтерс. Други съветски подразделения са подхванали офанзива в покрайнините на Киев, само че не са съумели да напреднат. Официални представители също по този начин оповестиха и за няколко несполучливи опита за бойкот в града.

" Мисля, че в случай че бяха влезнали вътре, в администрацията, нямаше да сме тук ", сподели Зеленски. Не стана ясно за кои съветски подразделения става дума.

" Никой нямаше да попадне в плен, тъй като имахме доста съществено готова защита на улица " Банкова ". Щяхме да бъдем там до последно ", сподели той.

Запитан дали е носил револвер и дали се е упражнявал да го употребява, той отговори, че е носил, само че отхвърли догатката, че това би могло да е, с цел да се самоубие, вместо да бъде хванат. " Не, не, не. Не е (за да застрелям) себе си. За да откликвам на огъня, сигурно ", сподели той.

Междувременно във вечерното си видеообръщение нощес Зеленски се обърна към съветските бойци и ги упрекна, че " освен командирите, само че и всички вие, всички вие сте терористи и убийци и всички вие би трябвало да бъдете осъдени ". Всеки, който пилотира и изстрелва ракети, който поддържа самолети и кораби за гнет, е съизвършител, терорист и палач и би трябвало да бъде осъден, добави той.

Коментарите му последваха ракетния удар по град Уман, при който в петък починаха 23 души. Сред тях, съгласно Зеленски, е имало шест малолетни. Всеки, който приготвя такива ракетни офанзиви, би трябвало да знае, че е съизвършител в гибелта на цивилни, сподели президентът.

По думите му заради това не е задоволително Русия да бъде отслабена от войната. За следващ път Зеленски се изрече в поддръжка на основаването на интернационален арбитражен съд против Русия по модела на Нюрнбергския развой против нацистите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР