Всеки ден даваме изявления, но ресторантьорите очевидно не разбраха, че

...
Всеки ден даваме изявления, но ресторантьорите очевидно не разбраха, че
Коментари Харесай

Кацаров: Ресторантьорите очевидно не разбраха, че им се дава възможност да работят на 100, а не на 50% |

" Всеки ден даваме изказвания, само че ресторантьорите явно не схванаха, че със заповедта им се дава опция да работят на 100%, а не на 50% потенциал, както до момента ". Това съобщи на брифинг служебният здравен министър Стойчо Кацаров в коментар за реакциите на ресторантьорския бизнес след издадената от него заповед. 

По-рано през днешния ден. В се дава опция за работа при цялостен потенциал, в случай че личен състав и гости са имунизирани, преболедували или имат негативен тест за COVID-19, с отминалост не повече от 72 часа от момента на издаване.

Това конкретизиране в заповедта очевидно не беше изтълкувано като като опция, защото провокира отрицателни реакции както измежду представители на бизнеса, по този начин и измежду политици. Според ръководителя на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов тази заповед " ще остави заведенията без клиенти ", а от, до ръководителя на Народното събрание, в която упорстват за " анулация на дискриминационните ограничения за неимунизирани ". Това провокира коментар от Кацаров: 

" Изумен съм от реакцията на някои политици и общественици. Искам да отравя апел - хора четете! От началото на лятото всички мероприятия се организират в режим на посещаемост 50%. Със заповедта дадох опция да работят на 100%. Не са наложени никакви ограничавания, тъкмо противоположното. Цяло лято заведенията работят на 50% капацитет, подобен е и сега, и те споделят " ние ще протестираме ". Моля да не си измисляме обстоятелства. Бих желал да кажа на ресторантьорите: в случай че вие държите да не работите на 100% а на 50%, изпратете ми го документално и незабавно ще анулира въпросната заповед. "

По думите на Кацаров здравните управляващи се пробват оптимално да отсрочат ограниченията и следват проекта за справяне с пандемията, само че следят и броя на заетите болнични кревати. Мерките се ползват изборно съгласно обстановката и най-рисковите места за заразяване може да бъдат лимитирани, позволи той като посочи, че това ще стане с пролонгация, с цел да има време за реакция.

Кацаров сподели още, че сега няма потребност от никакви спомагателни ограничавания, такова е мнението на специалистите, с които той се поучава. Все пак не изключи опцията за районни ограничения, в случай че локалните управляващи преценяват. Здравният министър отхвърли коментар за началото на образователната година, той като към момента е рано за изрично решение.

" Правим всичко допустимо да не навредим на бизнеса. Засега се оправяме добре, само че не може да се води разговор, когато политическите сили назовават черното - бяло. Така, както сте сериозни към това, което ние вършим, бъдете сериозни и към останалите, тъй като те вредят на всички ", предложи в умозаключение министърът на публицистите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР