Всеки ден чуваме за провалени връзки и разрушени бракове. В

...
Всеки ден чуваме за провалени връзки и разрушени бракове. В
Коментари Харесай

71 години брак: Вдъхновяващата история на Мери и Джейк, пример, че ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ преодолява всичко

Всеки ден чуваме за провалени връзки и разрушени бракове. В днешното общество, в което е доста елементарно за някои хора да изоставен фамилиите си, въпреки всичко имаме глъдка вяра за същинската обич.

Дава ни я историята на Мери и Джейк, които се срещат през 40-те години на предишния век и се влюбват макар натиска на обществото и фамилията.
Те резервират любовта си жива, ожениха се, бяха отбягвани от обществото и отхвърлени от фамилията, само че не се отхвърлиха. Днес те са щастливо женени, с цел да опишат историята на своята изпепеляваща обич.
Джейк и Мери – Любов от пръв взор
Джейк е от Тринидад, а Мери е от Англия. Джейк бил в армията. Той е изпратен в базата Бъртънууд във Англия като част от американските военновъздушни сили. В същото време Мери се образова за машинописка. И двамата били в един и същи механически лицей, а къщата на Мери била покрай базата Бъртънууд.

В изявление за Дейли мейл Мери си спомня тяхната първа среща:

„ Бяхме в един и същи механически лицей. Имах уроци по писане и бързопис и той беше изпратен там за образование. Той беше с група чернокожи другари и те извикаха моя другарка и мен да поговорим. “
Неприветливо общество
Джейк и Мери мигновено изпитват мощно възприятие един към различен – възприятие на същинска обич. Така двамата стартират да се виждат постоянно. Но действието се случва през 40-те години на предишния век, когато на междурасовите двойки напълно не се гледа с положително око.

Тогава, по време на пикник с другари, те претърпяват първата обществена свирепост. Една дама, която минава около тях с колело, ги вижда и незабавно отива да каже на бащата на Мери. Тя си спомня:

" Две британски девойки с група чернокожи мъже се държаха доста шокиращо ", споделя тя на татко ми, който по-късно ми забрани да се виждам с Джейк ".

Мери обаче не разрешава това да повлияе на любовта й към Джейк. След войната, обаче, той беше извикан назад в Тринидад.
Любовни писма
След като Джейк се връща в Тринидад, двамата не спрат да контактуват. Те си изпращат голям брой любовни писма, с които поддържат любовта и искрата между тях жива.
Те се женят макар неодобрението на фамилията
Няколко години по-късно Джейк се въръща в Обединеното кралство и помоли любовта на живота си да се омъжи за него! Тя незабавно споделя " да ", само че фамилията й има напълно друго мнение за нейното решение. Мери споделя:

" Той ме помоли да се омъжа за него, напълно ненадейно, когато бях единствено на 19 ".

" Когато споделих на татко ми, че ще се омъжа за Джейк, той сподели: " Ако се омъжиш за този мъж, в никакъв случай повече няма да стъпиш в тази къща. “ " Той беше ужасяващ, че мога даже премислям концепцията да се омъжа за негър. “ "

Въпреки че бащата на Мери сподели цялостно отрицание, тя въпреки всичко слуша сърцето си и се омъжва за Джейк.
Ръка за ръка през сложни времена
След като двойката се дами, те се сблъскват с доста отрицателна реакция от обществото и фамилиите им. Мери продължава:

" Хората ни сочеха на улицата. Тогава родих мъртвороден наследник в осмия месец. Това не беше обвързвано със напрежението, под който бях, само че разруши сърцето ми и в никакъв случай повече не сме правили опити да имаме деца. "

Но последователно животът става по-лесен. Мери става преподавател, а по-късно заместник-директор. Първо Джейк работеше във фабрика, по-късно за пощата.

" Винаги споделях на новите си другари: " Вижте, би трябвало да ви кажа това, преди да ви поканя в дома си – брачният партньор ми е негър. "

Но бащата на Мери в никакъв случай не трансформира мнението си. Тя споделя: " Баща ми умря, когато бях на 30 и макар че се помирихме до тогава, той в никакъв случай не утвърди Джейк ".
71 години брак и към момента влюбени
След 71 години брак двойката към момента се обича. Те в никакъв случай не разрешават на нищо и никой да ги спре, а тяхната невероятна история учи по какъв начин любовта в действителност може да преодолее всичко!
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР