Всеки ден чуваме хора, които казват, че ще започнат да

Всеки ден чуваме хора, които казват, че ще започнат да ...

Как да започнете здравословна диета?.


Всеки ден чуваме хора, които казват, че ще започнат да се хранят правилно и ще отслабнат. В последствие се оказва, че тези думи са останали само намерение и е по-трудно от колкото са очаквали, а често и започналите да се придържат към режим бързо се връщат към старите навици. Да изградим пълноценен и здравословен живота трябва да бъде приоритет в личната грижа на всеки от нас. Здравословният живот помага за предотвратяването на много заболявания и риска от сърдечни проблеми. Доказано прави хората по-щастливи. Съветваме ви да опитате да следвате тези прости правила, за да създайте режим за здравословен живот:

Хранете се с малко калории и избягвайте прекалено мазните храни.

Яжте повече плодове и зеленчуци.

Забравете за бързата храна (Fast food).

Не се хранете с полуфабрикати.

Приемайте повече вода.

Започването на диета или режим е най-трудната част. В първите няколко дни ще мислите само за храната, която сте свикнали да приемате и сте изключили от режима си. Изкушаващите вредни храни ще са навсякъде около вас, но в тези моменти трябва да си припомните целта си и да останете фокусирани.

Започнете постепенно и останете верни на целта. Така ще започнете да усещате промяната бързо и ще започнете да мислите в перспектива. За да направите промяната по-лесна си изгответе реалистичен план, вместо да търсите драстична промяна. Предлагаме ви няколко съвета, с които да започнете:

Хранете се с добри/качествени мазнини

Източник: jenite.bg