Всеки ден човек научава нови неща. Животът е извор на

...
Всеки ден човек научава нови неща. Животът е извор на
Коментари Харесай

Как гъбата за миене в хладилника помага да се запазят зеленчуците и плодовете свежи

Всеки ден човек научава нови неща. Животът е извор на хрумвания. Затова ние взехме решение, че е добре да споделим тези хрумвания с вас, нашите читатели. Всички обичат да си хапват пресни плодове и зеленчуци, тъй като те са източник на здраве и дългоденствие. Но се случва постоянно да забравим някой обичан плод или зарзават за по-дълто време в хладилника.

След това, когато го забележим прогнил или негоден и се постанова да го хвърлим, ние постоянно съжаляваме. Но има един трик, на който ме светна съседката и аз ще й бъда признателна цялостен живот. Той е напълно елементарен, само че просто хората не го знаят. Тя слага 3 гъби за миене в хладилника в отделението за плодове и зеленчуци. Отначало да си призная мислех това за откачено.

Но се оказва, че когато поставиш гъба в хладилника, това прави плодовете и зеленчуците доста по-дълготрайни, тъй като по този метод се всмуква непотребната влага, което автоматически удължава тяхната валидност.

Излиза, че колкото повече влага всмукват плодовете и зеленчуците, толкоз повече прохлада остава в тях. Така че, всичко, което би трябвало да извършите е да премахнете храните от долната част-чекмеджето за свежи зеленчуци и плодове в хладилника и да поставите 3 гъби в там. Върнете храните и се насладете на свежестта им.

Когато установите, че гъбите са мокри поради влажността в хладилното поделение, просто ги сменете с нови. Изстискайте първите и ги оставете да изсъхнат за последваща приложимост. И по този начин просто не забравяйте да изстисквате влагата от гъбите понякога.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР